Történelmi pillanat: Billie Eilish levetkőzött!

Rovat

Megosztás

Hogy én mennyit érek, az a te felfogásodon múlik? – tette fel a kérdést napjaink egyik legnépszerűbb énekesnője egy videóban.

Billie Eilish olyat tett, amire senki nem számított tőle: levetkőzött. Persze nem egy férfimagazinnak, hanem ezt is a művészete oltárán, hogy felhívja a figyelmet egy fontos problémára. A body shaming, azaz testszégyenítés ellen már korábban is kiállt az énekesnő, aki egész megjelenését arra építette fel, hogy ne tudják őt kritizálni azért, ami a ruha alatt van. Nem akarta megmutatni magát, ezért mindig bő ruhákban mutatkozott, ettől függetlenül viszont nem úszta meg a kritikákat és találgatásokat.

Hétfőn Miamiban koncertezett, ahol mielőtt színpadra lépett volna, egy videót vetítettek le a közönségnek. Ebben Billie levetkőzik. Konkrétan egy olyan topban látható, melyben jól kivehetők a domborulatai. Ez teljesen szokatlan tőle. Közben azonban a narráció segít megérteni, miért teszi ezt.

Ha azt viselem, ami nekem kényelmes, nem vagyok nő. Ha meg leveszem a ruhákat, ribanc vagyok.

 

Elég ütős üzenet, ami arra utal, hogy teljesen mindegy, mit csinál, az emberek egy része mindig kritizálni fogja. Azzal ugyanis, hogy egyre híresebb, azoknak a tábora is egyre nő, akik gyűlölik őt, minden ok nélkül.

https://www.youtube.com/watch?v=Nnb0gkZFBm4

Még a véleményemről is meg van a véleményed, a zenémről, a ruháimról, a testemről. Akár kevesebb, akár több ruhát veszek fel, ki dönti el, hogy milyen vagyok? Mit jelent ez? Az én értékem a te felfogásodtól függ? Vagy a te véleményed nem az én felelősségem? – teszi fel a kemény kérdéseket a videóban az énekesnő.

 

Történelmi pillanat: Billie Eilish levetkőzött!
Te mit gondolsz, jól tette, hogy megmutatta magát?

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,669RajongóLike
179,606KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta