Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Tóth Gabi még nem élte át az érettségi izgalmát: baj ez?

Tóth Gabi még nem élte át az érettségi izgalmát: baj ez?

2016. december 22. /szerda/

Magyarország egyik legelismertebb, ha nem a legelismertebb énekesnőjéről a Bors írta meg nemrégiben, hogy a Megasztár óta félbehagyott tanulmányai után még mindig nem szerezte meg az érettségit. 

Hosszas vacillálás után írjuk meg nektek az énekesnő történetét, hiszen társadalmi elvárás szempontjából valójában nem egy példamutató cselekedet abbahagyni az iskolát. Mi sem arra szeretnénk titeket buzdítani, hogy Ti, tanulókorú fiatalok, akik minket olvastok, az énekesnő példáját kövessétek tanulás szempontjából. De persze az énekesnő sem állította, hogy rendben van ez így, hogy nem szerezte meg a középfokú végzettséget igazoló papírt.

“Nem azért nem érettségiztem le, mert nem kell a papír. Egyszerűen én a karriert és a lehetőséget választottam, ami nagyon ritkán adódik az életben. (…) Vagy ott maradok az iskolapadban és leteszem az érettségit, hogy mindenkinek megfeleljek, vagy híres énekesnő leszek”

mesélte Gabi.

Aztán, amikor újra előkerült a téma négy hónappal a tanévkezdés után, miután azt nyilatkozta, hogy idén szeptemberben elkezdi az iskolát, megkérdezték az énekesnőt, hogy hol tart.

A kérdezés folyamatáról pedig az énekesnő személyesen írt bejegyzést a Facebookon.

“Ez úgy szokott működni, hogy felhívnak , és közlik velem, így is úgy is megjelenik a cikk! A te érdeked, hogy megszólalj benne, mert akkor talán nem lesz annyira lejárató”

– írja Gabi a Facebookon.

A Blikkben találtuk azt a kijelentését végül, amiből kiderül: Gabi ha nem is csak a társadalmi nyomás miatt, de köze van annak is ahhoz, hogy szeretné megszerezni a papírt.

“Megpróbáltam kétszer is később elvégezni estin, de hát nem sikerült. De most szeptemberben újra nekifutok! Úgy voltam vele, hogy már tíz éve hallgatom, hát megcsinálom, így végre majd ezzel sem tudnak csesztetni.”

mesélte Gabi.

Gabi bejegyzése alatt kapott ilyen és kapott olyan hozzászólást is, volt, aki védte az énekesnőt, volt, aki pedig keményen megmondta neki a magáét érettségi-ügyben, hogy márpedig az az érettségi mennyire fontos.

De úgy is felfoghatnánk az egészet, ahogyan az Aranyélet című sorozatban a főhős, Attila:

“Elegem van már abból, amikor a sok okostojás azzal jön, hogy mindig van választás. Meg hogy így meg úgy lehet másképp. (…) Valaki erre született, valaki arra, valaki ebben jó, valaki abban. De mindenki úgy él, ahogy tud.”

– hallható a sorozat első évadában.

Persze, Gabinak sem volt egyből minden remek, és tudott csettintésre megélni az éneklésből vagy másból érettségi nélkül. Erről is olvashatunk a Blikk Tóth Gabi megjárta a poklot című cikkében:

“Még 2004-ben tett szert országos ismertségre Gabi, és egy ideig még szüleit is tudta anyagilag támogatni a fellépéseken keresett pénzből, azonban nem sokkal később neki volt szüksége ugyanerre, elmondása szerint nem jött össze neki semmi. Hiába volt rengeteg kapcsolata, kevés munkája akadt és azt mesélte a HOT! magazinnak, hogy ha 2010 nyarán nem kéri fel az X-Faktor kreatív producere, hogy szerepeljen a műsorban, ma sem lenne sehol.”

– írja a Blikk idén október végén.

Tehát vannak a papírmániások, akik szerint érettségi és diploma nélkül nincs élet, és vannak azok, akik szerint a papír csak egy helyen számít:

ahol_fontos_a_papir_2003103_4947

 

 

Mi mindenesetre arra buzdítunk benneteket, hogy az iskola fontos, és minél tovább próbáljátok élvezni az iskolaéveket általános iskolában, középiskolában és később a felsőoktatásban. Hiszen tartalmas tudást a leggyorsabban és leghatékonyabban ott szerezhettek. Persze, az ének-zene nem kötelező tárgy, így megértjük Gabit is, ennek ellenére kívánunk sok sikert neki az érettségi elvégzéséhez. Mi drukkolunk neki ezerrel, és nem lenézzük őt. Arra kíváncsiak lennénk, hogy a papírral a zsebében más lesz-e Tóth Gabi és a produkciói az érettségi vizsga elvégzése által. Reméljük, nekünk nyilatkozni fog utána az énekesnő, és elmondja.

Iskola végzettség
Szerinted fontos az iskolai végzettség?

 

Borítókép: Life.hu