Tudtad-e, hogy a szex is lehet környezettudatos?

Rovat

Megosztás

A környezettudatos gondolkodás egyre inkább elterjedt az emberek körében, melynek mi felettébb örülünk. Teljesen pozitív a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékos dolgok, kellékek használata, de a zöld esküvő című cikk keretein belül írtunk már arról is, hogy a környezettudatosságot lehet szociálisan érzékenyen is művelni.

A szelektív hulladékgyűjtésnél egy magasabb szintre lépünk, amikor újrahasznosított anyagból készült termékeket vásárolunk, nem gyilkoljuk öncélúan, saját szemünk gyönyörködtetésének céljából a virágokat úgy, hogy vágott virágként díszítjük vele lakásunkat, sőt megpróbálunk olyan termékeket vásárolni, melyek nagyobb kiszerelésben vannak, így a csomagolóanyag sem szennyezi tovább környezetünket.

Még magasabb szintre léphet az, aki megengedheti magának, hogy a megújuló energiaforrások nyújtotta lehetőségekkel éljen: szélerőművet helyezhet az udvarra, napenergiával fűtheti a házat, és ha van neki, akkor a medencét is, vagy vízenergiával termelhet áramot, ha olyan környéken lakik, ahol ez kivitelezhető.

Tudtad-e, hogy a szex is lehet környezettudatos?
Szerinted tényleg lehet a szex környezettudatos?

Számomra a legérdekesebb szint jelenleg a környezettudatos szex. Amikor először olvastam róla, egyből arra asszociáltam, hogy ez az irányelv arra szeretne buzdítani, hogy kilépjünk a négy fal közül, és a természet lágy ölén élvezzük egymást. Erre azonban egyáltalán nem sarkallja az embereket a szemléletmód, mivel a fák és bokrok közt átélt aktus előtt, közben vagy után belerondíthat a pár a természetbe. Nem az állatoknak okozott traumára kell itt gondolni – akik, miután meglátták az egymásra éhes párt, hosszan fogják feldogozni azt – hanem a szemétre, melyet otthagyhatnak maguk után, a szerelem beteljesedését követően.

A környezettudatos szex fogalmát ki másnak, ha nem a Greenpeace aktivistáinak köszönheti a világ. De vajon milyen tippeket kaptunk tőlük ahhoz, hogy környezettudatosan reprodukáljuk magunkat? (Persze csak ha szeretnénk.)

1. Zuhanyozzatok együtt!

200128143-001

A közös tusolás nem csak beindítja a fantáziát és kedvet hoz egy kellemes együttléthez, hanem még környezetbarát is, mivel nem használtok el annyi vizet, mintha külön-külön állnátok be a zuhanytálcára megtisztítani magatokat.

2. Aludjatok környezettudatos ágyban!

Már jó ideje lehet Magyarországon is környezetbarát matracot vásárolni, mivel az egyes matracokon lévő védőanyag igen káros anyagokat bocsát ki. Ráadásul már nem csak az ágy, vagyis a matrac lehet környezettudatos, hanem az ágynemű és a pizsi is, ha 100% szerves pamutból készült.

3. Húzz zöld alsóneműt

Névtelen

No, nem ám zöld színűt, hanem olyat, melyet kifejezetten környezetbarát textíliából készítettek. Így a környezeted is óvod, sőt nem pálsz bele a majdnem műanyag alsógatyóba. Persze szex közben valószínűleg lekerül majd a kis zöld boxer, de legalább addig sem szennyezi a földön a környezetet. 😉

4. Zöld fogamzásgátlás?

1340964711

Nem, sajnos ez még nem megoldható. DE! Ha már itt tartunk, akkor mindenképp az óvszert érdemes használni, még ha nem is nyújtanak 100%-ban olyan élvezetet, melyet az óvszer nélküli szex nyújt. A fogamzásgátló tabletta a legrosszabb megoldás a környezettudatosság szempontjából, mert nem elég, hogy a benne lévő hormonok felborítják a lányok hormonháztartását, még ki is pisilik őket, mely hormonnal teli vizelet bekerülhet később az ivóvízbe. Megoldás még erre sincs, viszont arra lehet ügyelni, hogy a lejárt gyógyszereket szelektíven gyűjtsétek!

5. Zöld kellékek

img_0052

Egyes embereknek a csúcsra jutáshoz szükségük van ehhez-ahhoz. Na jó, megmondom: a szexuális segédeszközökre gondolok. Amíg a másiknak nem okoznak velük kellemetlen érzést vagy fájdalmat, szerintem egyáltalán nincs használatukban kivetnivaló. A lágyított PVC-ből készült tárgyak károsak lehetnek az emberre, ha az úgynevezett ftalátok bizonyos fajtáival lágyítják meg őket.

Amerikában, a minneapolisi székhelyű Smitten Kitten üzletlánc azt hirdeti magáról, hogy 100%-ban szerves eredetűek, többek között a masszázsolajai, melyek egyébként máshol gyakran mérgező anyagokat tartalmaznak.

23819_harry_potter1

Akik kicsit kacérabbak, és nem vetik meg azt a procedúrát, melyben egy-két fenékcsapkodás is játszik, nekik a Greenapeace fából készült pálcát ajánl. Műanyagból készült segédezközök helyett bőr segédeszközöket érdemes vásárolni. Én ezzel nem igazán értek egyet, mivel a bőrből készült termékek kivitelezéséhez szükség van bőrre is, amiért valakinek meg kellett halnia…

A lényeg viszont: szexeljünk környezettudatosan!

 

Foto: stuffpoint.com, femcafe.hu, fuxige.com, szuloklapja.hu, jessthetics.files.wordpress.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta