Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Tűegér: íme az első sünkávézó

Tűegér: íme az első sünkávézó

Most már a sündisznókávézót is hozzá lehet írni a meglátogatandó állatos helyek listájához Japánban.

Hallottunk már számos állatos kávézóról, a macskástól a baglyoson át egészen a bárányosig, sőt nemrég egy macskakávézó be is zárt a rossz állattartás miatt. Japánban imádják az állatos kávézókat.

Tokió széles választékát kínálja az ilyen vendéglátóipari egységeknek, mert a japánok úgy gondolják: az állatok közelsége egy csésze tea vagy kávé mellett gyógyító hatású, komfortérzetet ad. Különösen jót tesz ez azoknak, akik otthon nem tarthatnak állatot. Japánban ugyanis ismeretes az úgynevezett „iyasareru”, vagyis az a korlátozás, ami nem teszi lehetővé a saját állat tartását bizonyos lakásokban- írja a globoport.hu.

Nemrégiben megnyílt az aranyos tüskés jószágokat felvonultató új kávézó, a sündisznók szórakoztató egysége. Az üzlet neve frappánsan Harry lett, ami a harinezumi elnevezésből gyökeredzik. Utóbbi szó szerint „tűegeret” jelent, ez a sündisznó. Ráadásul ugyanabban az épületben kapott helyet, ahol a nyúlkávézó. Az üzletben 30 perc kb. 2500 forintba kerül. Ha kényelmesen elhelyezkedtünk, csak annyi a dolgunk, hogy válasszunk egy sünit és élvezzük a társaságát.

 

hedgehog-cafe057

hedgehog-cafe52

A hely alkalmazottai mindenben segítenek, de nem árt tudni, hogy a sün ragadozó állat, és gyengén lát, így bármilyen rángatás megijeszti. Azt ajánlják, hogy csakis gyengéd érintésekkel, mégis magabiztosan vegyük őket kézbe. Ha az állat jól érzi magát, és nincs tüskés hangulatban, elkezdi felfedezni a környezetét, vagyis a kezünket. Később lehet, hogy összegömbölyödik és elalszik. Még arra is van mód, hogy egy kis eledellel megetessük őket.

1

2

A bolt még azokat is segíti, akik otthon szeretnének sündisznót tartani, ehhez mindenféle kelléket árulnak. A látogatók azt mondják: annyira leköti őket a sündisznózás, hogy sokszor még inni is elfelejtenek.

3

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share