Tüntetésbe cseppentünk Lengyelország fővárosában

Rovat

Megosztás

Gondolhatnánk, hogy Lengyelország milyen békés, nyugodt és zavartalan hangulatú. Nem is tévednénk sokat, de a zavaros belpolitikai helyzetek a legmeghittebb országokban is felkavarják az állóvizet. Az Inforádió Világszám műsora ezúttal Varsóból tudósított.

„Miután a titkos lehallgatások kapcsán folytatott nyomozás anyagai felkerültek egy kínai honlapra, onnan a Facebookra, tüntetések kezdődtek Varsóban.”

– olvasni a vilagszam.hu oldalán.

http://www.youtube.com/watch?v=ABCDEFGH

A békés demonstrációra még a turisták is felszegték a fejüket és zavartalan fotózásokba kezdtek. Persze így is akadt határon túli látogató, aki tovább szürcsölgette a teáját valamelyik sarki kávézóban.

Óváros, Kastély tér, Varsó, Lengyelország

 

Tény, hogy Lengyelország az utóbbi években rengeteget változott. A városfejlesztések megtették hatásukat. A Wisla folyó mentén, a széles utcákat járva hamar magával ragadja a turistákat a lengyel hangulat varázsa. Némely kávézóban hagyományos népi ruhákba öltözött lánykák szolgálják ki a vendégeket, a kínálat pedig rendkívül sokszínű. Meglehet kóstolni a konvencionális lengyel ételeket, de a nemzetközi éttermekben és gyorsétkezdékben sincs hiány.

Barbakán bástya, Varsó, Lengyelország

 

A Warsaw Central pályaudvarától kényelmesen és gyorsan belehet érni a fővárosba. A tömegközlekedés igényes, bár a belvárosban a torlódások, olykor megnehezítik a haladást. A nevezetességek egymást követik, így már az első napon, a szálláshely felé is meglehet csodálni néhány látnivalót. Említhetjük itt a Tudomány és Kultúra épületét, a régi piacteret vagy a Palota és az Óváros terét, ahol annyi étterem várja a turistákat, hogy még eldönteni is nehéz, melyikbe térjünk be. Varsóban tekinthetjük meg a híres Sellő-szobrot és a közelben található Királyi Palotát. Innét nem messze pedig a Barbakán bástya őrzi a régi korok emlékeit. Az elnöki palota és a többi látnivaló pedig igazi ráadás, mint torta habjában a cseresznye.

Tudomány és Kultúra épülete, Varsó, Lengyelország

 

A következő műsorban szintén Lengyelországé a főszerep. Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta