Az idén berobbant YouTuberek megdönthetik a rekordokat?!

Rovat

Megosztás

A YouTube egy folyamatosan fejlődő felület, ahol naponta jelennek meg új arcok, akiket még senki sem ismer a megosztón, ám nincs kizárva, hogy néhány hónap múlva már mindenki róluk fog beszélni. Igen, 2017-ben már itt tartunk, ha van egy remek ötleted, vagy olyan karaktered, ami egyedülálló, pillanatok alatt berobbanhatsz. Hogy kik azok, akik az elmúlt pár hónapban az ismeretlenség ködéből a reflektorfényig tornázták fel magukat? Közülük mutatunk most be nektek néhány személyt. 

Sokféle videós van, sokféle stílussal és témával. Természetesen ez mind igaz a most felbukkanó videósokra is. Akadnak vloggerek is, gamerek is – egyébként többségben az utóbbi van – , de akadnak olyanok is, akik valami egészen mással robbantak be, mint például a TOP 10 sorozatokkal vagy esetleg már valahonnan más platformról érkeztek, ahol már népszerűek voltak, így könnyebben és gyorsabban tudják ismertté tenni új csatornájukat is. Igen, ez a módszer mostanság nagyon népszerű, nem egy tévés ismert arc tért át a közelmúltban a YouTubera. Belenézünk most minden videózási típusból egybe, hogy kik azok, akik pillanatok alatt építettek ki egy sikeres csatornát. Kezdjük hát a gamerekkel!

1. Powii

Powii-nál az az érdekesség, hogy ő nem új videós. Akik régóta követik a megosztót, tudhatják, hogy már évekkel ezelőtt is bőven videózott, azonban közel sem olyan sikerrel, mint jelen pillanatban. Volt körülbelül 15 ezer követője, néhányszázas megtekintései, és ez stabilan meg sem moccant. Aztán abbahagyta a videózást, és sok időn keresztül ki is szállt az egész YouTube világból. Néhány hónappal ezelőtt azonban ismét elkezdte csatornája vezetését, egészen más struktúrával, szinte mindennapos live videókkal, ahol állandó jelleggel több százan, akár 5-600 ember figyelme mellett játszik különféle játékokkal, legyen az akár Minecraft, akár GTA.

http://www.youtube.com/watch?v=ypC3PAYjbOg

 

Powii egyébként nem rest a nála kisebb videósokat sem segíteni, ugyanis szinte minden élő adása végén megnyit egy böngészőt, és belekattint kis nézettségű videósok live adásaiba, ahová átküldi saját nézőit kommentelni. Elég vicces látvány mindig, mikor a 10-12 élő nézővel rendelkező liveolók meglátják, hogy a nézőszám hirtelen 150-300-ra ugrik. 😀 Feltettünk Powii-nak néhány kérdést.

Mi motivált arra, hogy újra elkezdd a videózást?

Még novemberben voltam Szirmai Gergő előadásán, akitől tanácsot kértem, hogy szerinte érdemes volna-e újra kezdenem, ő pedig azt válaszolta, ha szeretem csinálni, akkor csináljam és ne érdekeljen semmi. Ez annyira motiváló volt számomra, hogy ismét belekezdtem a videózásba.

Mostanában többször is bekerültél a heti legtöbb követőt gyűjtők toplistájába. Milyen érzés ez?

Leírhatatlan. Alig fél év telt el az újrakezdésem óta, hihetetlen, hogy ekkora táborra sikerült szert tennem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyáltalán valaha belekerülhetek egy ilyen listába. Ezt mind a nézőimnek köszönhetem.

Mit tervezel a csatornáddal a jövőben?

A legfőbb tervem az, hogy a streamelést egy magasabb szintre emeljem, szinte minden nap tartok élő adásokat. Emellett a jövőben vlog videókat is szeretnék gyártani, mert nagyon érdekel az a műfaj is.

 

2. LEGJOBB

A csatorna, ami abszolút az új generációs videózás megtestesítője. Egy olyan ötlet alapján, amire eddig még Magyarországon teljes csatorna nem épült, pedig lám, milyen üres pozíció volt ez a hazai videózás terén. A csatorna izgalmasabbnál izgalmasabb gyűjteményekbe szedi a legmeglepőbb, legaranyosabb, legborzasztóbb dolgokat szempontok szerint.

http://www.youtube.com/watch?v=yVzPmRh3b4Q

 

Több más hasonló csatorna is született azóta, azonban egy ilyen témakörben nagyon fontos a videós hangja, illetve fogalmazási stílusa. Ennek a csatornának a tulajdonosa pedig abszolút alkalmas, sőt, kiváló, karakteres és nyugtató hanggal rendelkezik. Ez azért is külön fontos, hiszen nem láthatjuk a beszélőt, nem jelenik meg saját csatornáján, csak úgynevezett “voiceover”-eket vesz fel.

 

3. Tanulom Magam

A most következő csatorna az egyik kedvencünk, az összes hazai közül. Olyan hihetetlenül értékes videókat csinál, annyira kiaknázatlan területről, hogy tényleg ritka értéket képvisel! Az a kategória, aki mellett büszke vagyok, hogy én is YouTuber vagyok!

http://www.youtube.com/watch?v=PoiWPGwIyLk

 

A csatorna vezetője Atis, aki minden egyes videóban kitér valami érdekes, saját magunkkal kapcsolatos témára, amiről valószínűleg Ti is rengeteget gondolkodtok, azonban nem beszéltek róla barátaitokkal. Kérdeztünk tőle pár rövidet, amire mindenképp kíváncsiak voltunk vele kapcsolatban.

Mi az, ami arra késztetett, hogy az önismerettel, illetve a videóid témájával kapcsolatos kérdéseknek utána járj? Honnan indult nálad az érdeklődés eziránt a téma iránt?

Igazából már középiskolában érdeklődtem minden fajta téma iránt, amivel fejleszthetem magam. Mindig is érdekeltek az emberek és az emberi kapcsolatok (no meg a lányok megértése is nagy motiváció volt :D) és szívtam magamba a tudást mindenféle helyről. Középsuli után a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció és Médiatudomány szakán tanultam tovább, ami sok esetben hasonló témákkal foglalkozott, így imádtam ott tanulni. Az egyetemen tanultak mellé természetesen továbbra is faltam a könyveket, az emberek pedig azóta is ugyanúgy érdekelnek (no meg a lányok is :D), de most már az is óriási örömet okoz, ha átadhatom a tudásomat másoknak, ezzel valami pluszt adva az életükbe.

A YouTube-ba hogyan csöppentél bele? Elmeséled röviden?

A YouTube világába a másik hobbimon keresztül csöppentem bele: az animéknek köszönhetően. Szerettem volna egy olyan stílusú anime csatornát követni, mint a Hollywood Hírügynökség, és mivel nem igazán volt olyan, ami tetszett volna, ezért én magam csináltam egyet, így született meg az Animegyetem. Közben pedig azt sem felejtettem el, hogy a nagy álmom, hogy kommunikációs trénerként dolgozhassak havi legalább egy-két alkalommal és taníthassam az embereket egész napos tréningek formájában. Igen ám, de felmerült bennem a kérdés: honnan tudják meg az emberek, hogy van ilyen, és miért jönnének el hozzám? Ezt kiküszöbölendő hoztam létre a Tanulom Magam csatornát, hogy tanuljak és tanítsak, és hogy ezáltal megismertessem magam az emberekkel.

Változott-e az életed mióta videózol? Befolyásolják-e a saját egyéniségedet a nézőidtől érkező vélemények, visszajelzések?

Gyakorlatilag az egész életem megváltozott, mióta videózom. Nemcsak azért, mert a szabadidőm 90%-át az teszi ki, hogy a két csatornámra gyártom a tartalmat, hanem azért is, mert egy saját csatorna egy eszméletlen önismereti utazás. Ki teszed magad a világ elé és azt mondod: tessék, csináljatok velem, amit akartok. A nézői visszajelzések természetesen mindig számítanak és ez is olyasmi, amit meg kell tanulnia az embernek helyesen kezelni. Eszméletlen utazás ez, ahol találkozol a kemény kritikától a végtelen szeretetig, amit a rajongók nyújtanak, de végeredményben minden héten tanulsz valamit. Így vissza gondolva bátran mondhatom: életem egyik legjobb döntése volt, hogy belevágtam a YouTube szakmába.

 

4. Istenes Bence

A legfurcsább kategória az új videósok körében az, amikor olyan ember vezet csatornát, akit amúgy már ismert egy ország hamarabb is. Erre a legjobb példa az ismert tévés műsorvezető, Istenes Bence, aki ha nem is napi rendszerrel, de viszonylag gyakran jelentkezik vlogvideóival arról, milyen az élet Németországban, ugyanis nem is olyan régen családjával, Adéllal és gyermekükkel kiköltöztek. Bence tökéletesen hozza a tőle megszokott formáját és külön érdekes érzés, hogy az a személy, akit eddig csak a képernyőn láttunk folyamatosan zenével a háttérben, ő most beenged a saját életébe és olyan közeli dolgokat is megmutat, mint egy délutáni játszóterezés kisgyermekével.

http://www.youtube.com/watch?v=VB_VqIbQcts

 

Személy szerint nekem Bence a kedvenc műsorvezetőm, mondhatni szakmai példaképemnek tekintem, ám még nagyon messze járok attól a karriertől, amit ő megélt eddig. Nagyon felnézek arra, amilyen lazasággal, de egyben komolysággal is tud beszélni, kaméleonként belebújva abba a szerepbe, amire éppen szükség van az adott műsorban.

Sok olyan csatorna van még természetesen, amikről ma nem beszéltünk, a végtelenségig tudnánk sorolni, de nekem most az volt a célom, hogy minden témakörben egyet nézzünk meg, ami szerintem bemutatásra méltó. Reméljük, a jövőben még több színvonalas csatorna születik, hisz ez jó mindenkinek, mert ha sok a jó csatorna, az a versenyszellemet is erősíti a videósokban, amiből kifolyólag folyamatosan még inkább emelkedni fog a színvonal.

Te nézed valamelyiket a fenti videósok közül?
Te nézed valamelyiket a fenti videósok közül?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta