Újabb elismeréssel gazdagodhatnak a kiemelkedő zenészek

Rovat

Megosztás

WMMD Digitális Zenei Díj néven új elismeréssel gazdagodhatnak azok a hazai produkciók, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el az elmúlt évben a zenei streaming területén. A közel ezer partnerrel rendelkező, mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezelő és digitálisan terjesztő WMMusicDistribution Kft. repertoárjának legsikeresebb, objektív szempontok szerint kiválasztott produkcióit díjazzák.

Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei aggregátor vezetője elárulta: 4+1 kategóriában adnak át díjakat, melyek közül négyben mérhető, a “közönség” visszajelzésein alapuló adatok alapján hirdetnek nyertest, az utolsó kategóriában pedig az év partnerének járó különdíj talál majd gazdára.

Kategóriák:

  • A legsikeresebb dal és videó
  • A legsikeresebb előadó
  • A külföldön legsikeresebb hazai előadó
  • A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó
  • Különdíj – Az év partnere

A WMMD partnerei közül kikerülő nyertesek névsorára 2021. március 18-án derül fény.

Egy ilyen koncert- és fesztiválmentes év után a digitális zenei sikerek még jobban felértékelődtek a zeneipar előadóművészei (és háttérhősei) számára, így munkájuk elismerése remélhetőleg fog egy kis inspirációt és motivációt csempészni a megnehezített körülmények közé. Egyben jelképesen a közönség és a szakma hálája is, amiért az alkotók, zenészek és stábjuk töretlenül dolgoznak a zenei vérkeringés életben tartásán – legyen szó dalszerzésről, klipek készítéséről, zenéjük terjesztéséről vagy épp az online jelenlét egyéb szeleteiről.

Egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díj

Abonyi Alma 2005 óta nagy szenvedéllyel kutatja, kísérletezi az új technikákat, trendeket a gyanták és kompozitok világában – mindezt a színek, formák kavalkádjában. Két éve nyitotta meg a Rezina Studiót, mely alkotóműhely az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába. Alma a négy alapkategória és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotást álmodott meg:

WMMD

“Elmondhatatlan öröm és izgatottság lett úrrá rajtam, amikor Enikő megkeresett a díj ötletével. Enikőt régóta ismerem és szeretem, így azonnal volt egy érzelmi töltete is a dolognak, nagyon szerettem volna egy minden sallangtól mentes, különleges és mégis befogadható díjat készíteni a WMMD-nek. Izgalmas volt a zenét absztrahálni, mert semmiképp nem figurális alkotást láttam a lelki szemeim előtt. Emiatt indultam el a hanghullámok útján.”

Emberközpontú digitális zenei terjesztés

A WMMD csapata az automatizmusok és a mesterséges intelligencia világában emberközpontú ügyfélkezeléssel, folyamatos személyre szabott partneri kommunikációval segíti a független zenekarok, produkciók előbbre jutását. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt. A digitális zenei platformokon (YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer, stb.) való hatékony jelenlét mellett igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.

Főkép: sajtófotó

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta