Utolsó év lehet, hogy ugyanúgy kezdhetsz tanulni Londonban, mint eddig

Rovat

Megosztás

2019. január 5. /szombat/ 14:26

Az Egyesült Királyság mai tudásunk szerint 2019. március 29-én kilép az Európai Unióból (Brexit), és ez rengeteg kérdést vet fel a brit felsőoktatási felvételi kapcsán is.

Eddig az uniós állampolgárok, így mi magyarok is ugyanolyan feltételekkel tanulhattunk az Egyesült Királyság egyetemein, mint brit tagtársaink, de az ő idei kilépésükkel ez változhat.

A 2019/2020-as tanévben még biztosan nem lesz változás a feltételekben, azonban, amennyiben az Európai Unió nem tud megállapodni az Egyesült Királysággal, és az ország “kizuhan” mindenféle egyezség nélkül az európai szervezetből, könnyen lehet, hogy a 2020/2021-es tanévtől kezdve jelentkezni már olyan feltételekkel tudnak a magyarok is brit egyetemekre, mint amilyenekkel most egy EU-n kívüli ország állampolgárai tudnak: ez pedig bizony magasabb tandíjakat jelent, és ráadásul a brit állam sem fogja biztosítani azt a kedvező diákhitel-konstrukciót, amely most még az EU állampolgárai számára elérhető.

London azt már korábban bejelentette, hogy azok a EU-ból érkező hallgatók, akik 2019. szeptemberében kezdik meg a tanulmányaikat, ugyanazokkal a feltételekkel és lehetőségekkel fejezhetik be tanulmányaikat, amelyekkel a szigetországban azokat megkezdték.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta