Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Valóban az első szerelem a legjobb?

Valóban az első szerelem a legjobb?

Mindenki megéli az első szerelem érzését. Azt a tiszta, feltétel nélküli szeretetet, amiről már az kezdetekben azt érezzük, örökké tart. De tényleg ez lenne a legjobb mind közül?

Úgy gondolom, az első kapcsolat nagyon meghatározó. Ha jön a második, a harmadik, a tizedik, akkor is a legelsőhöz fogjuk viszonyítani mindet. Ez lehet pozitív is, ha azt érezzük, az új szerelmünk sokkal jobb nála, de lehet negatív is, ha hordozzuk a sérelmeinket és a félelmeket. Annyi biztos, hogy csak egyszer tudunk tapasztalat nélkül szeretni: a legelső alkalommal. A megkérdezett 22 éves lány, Kata mesél arról, rá hogyan hatott az exbarátja, utána Lali, aki tele van aggodalommal.

Kata: Kiskamaszént sok fiú megtetszett, ami természetes is abban a korban. Elképzeltem, ahogy az egyikkel járok és boldogságban élünk. Aztán a következő hónapban ugyanerről álmodoztam, csak éppen új sráccal. Egyikből sem lett semmi, nem is voltam rá lelkileg kész. Ez tizenhat éves koromban dőlt meg, amikor megismertem egy bolondos, kék szemű srácot. Ez most más volt, mint a többi, mert  végre kölcsönös volt a szimpátia. Megélhettem végre a szerelmet, a párkapcsolatot, a boldogságot. A sok jó mellé társult sok rossz is a későbbiekben, ami az én tinédzser lelkemnek hatalmas csapás volt. Őt az első perctől kezdve kétségek nélkül szerettem, tapasztalatok híján hittem az örökké tartó szerelemben, nem tudtam elképzelni, milyen egy szakítás, egy szerelmi bánat. Épp ezért fájt annyira, amikor sorra megbántott. Két évig jártunk, azóta sem volt olyan hosszú kapcsolatom. Négy éve váltak el útjaink, de a szelleme még mindig kísért valamilyen formában. A legrosszabb tulajdonságaitól félek, hogy megint felfedezem valakiben. Ha egy ember úgy viselkedik, ahogy ő, ideges leszek és ellenséges. Az exemmel nem nagyon tudtam megbeszélni a bánataimat, ezért nagyon furcsállom, ha olyan pasim van éppen, akit érdeklek és lehet neki panaszkodni. Nem is tudok mit kezdeni a helyzettel, bennem még mindig az van, hogy a barátaimon kívül nem mondhatom el másnak, ezért a fiúknak nehezen nyílok meg, már-már idegesít, hogyha tudják, mi fáj. Nem tudom, megváltozik-e valaha is a gondolkodásom.

Lali: Egy évig jártunk az első szerelmemmel. Lehet, hogy ez fura, de én srácként nem akartam mással lenni, nem vonzott az, hogy ismeretlenekkel szexeljek, csak az igaz szerelem volt a fontos. Ez a részemről meg is volt, de mint kiderült, a lány hónapokig csalt. Nem is egy, hanem több srác is volt a képben. Amikor lebukott, természetesen nem hagyott más választást: szakítottam vele. Ennek már három éve, azóta képtelen vagyok megbízni a nőkben. Remélem, hogy ez változik idősebb koromra, de most nem tudok komoly kapcsolatot létesíteni. Amikor próbáltam, nem tartott sokáig, mindig féltékenykedtem. A bátyám volt barátnője is hűtlen volt, de őt nem rázta meg annyira. Talán azért, mert nem a legelső tapasztalata volt ilyen…

Első fiú, első lány, első kapcsolat, első csalódás. Mi a közös bennük? A sorszámuk, valamint az, hogy meghatározó. Igyekezzetek a legjobbat kihozni, hogy az emléke jó legyen és könnyebben tudjátok újrakezdeni az ismerkedést.

Írta: Czár Fruzsina

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share