Valós közösség vs. Online közösség

Rovat

Megosztás

Az internet és az okostelefonok korában, népszerűvé vált az online kommunikáció! A közösségi oldalakon könnyen és gyorsan lehet bárkivel ismerkedni, beszélni, könnyű barátságokat kötni!

Ezek tényleg valós barátságok?! Összeszedtük a mellette és ellene szoló érveket!

Valós közösség

Amikor a barátaiddal szemtől szemben találkozol, maga a szöveg háttérbe szorul, amit kimondtok! Ugyanis a beszélgetés közbeni gesztusoknak, a mimikának, valamint a hangsúlynak és hangszínnek sokkal nagyobb jelentősége van! Ezeknek a jeleknek köszönhetően ismerheted meg igazán a másikat! Elmélyült barátságot, csak így tudsz kialakítani, és fenntartani! Igaz, hogy nehezebb összeegyeztetni a találkát a barátaiddal, mint egyszerűen csak rájuk írni és videó chatelni velük! De hidd el, megéri!

Ami valójában hátránya a valós közösségeknek, az tekinthető az online közösségek előnyének!

Online közösség

Bárhol és bármikor van lehetőség arra, hogy kommunikálj a barátaiddal, nem vagy helyhez és időhöz kötve! Úgy tűnhet, sok barátod van a virtuális térben, mert sok emberrel tartod kapcsolatot! De vigyázz! Ez háttérbe szorítja a valós kapcsolataidat és elszigetel attól, hogy azokat ápold, vagy éppen újabbakat alakíts ki! A virtuális beszélgetések általában rövidek és ennek köszönhetően a tartalmuk sem mélyül el.

Az online térben hajlamasok vagyunk arra, hogy csak az előnyös oldalunkat mutassuk meg, és éppen ez az oka annak, hogy valós kapcsolatok így nem alakulhatnak ki!

Valós közösség vs. Online közösség
Te hogyan kommunikálsz a barátaiddal?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta