Valóság vagy tévhit? Szexuális tények, amikről te is hallhattál!

Rovat

Megosztás

Hallunk ezt-azt a szexszel kapcsolatban, amit vagy elhiszünk, vagy nem – de vajon mi igaz belőlük?

Égnek tud állni a hajam néhány ténytől, amiről én tudom, hogy nem valós, de mások elhiszik. Most összeszedtem párat, amiből lesz olyan, ami igaz, de olyan is, ami hamis.

Aki szűz, az béna az ágyban

Nem igaz. Annyi az egész, hogy nincs tapasztalata, így valóban, legtöbb esetben nem olyan ügyes az elején. Bele kell jönni, mint mindenbe. Azonban akadnak született tehetségek is, meg az is előfordul néha, hogy már volt valakinek szexuális kapcsolata, mégse úgy csinálja, ahogy neked tetszik, ezáltal nem lesz jó. Adj egy esélyt a szüzeknek is!

A pénisz el tud törni

Sajnos igaz. Ne aggódj, nem olyan egyszerűen. Csináljátok a pároddal megfelelő pózban (ami mindkettőtök számára kényelmes) és ha váltani akartok, azt is csak óvatosan, addig szakítsátok meg a szexet. Ha mégis eltörne, azonnal hívjátok a mentőket!

Ha menstruáció alatt szexelsz, nem lehetsz terhes

Dehogynem. Egy kis vérzés nem mentesít ez alól. Ilyenkor is védekezni kell, ha nem szeretnél kisbabát. Sőt, ilyenkor erősen javasolt az óvszer használata is.

A fiúk akarják bárhol, bármikor

Áhh. Nem. Ők is emberek, igaz, általában nagyobb szexuális étvággyal, de ez nem azt jelenti, hogy egész nap csak ez jár a fejükben és mindegy kivel, hol és mikor, de szexelni akarnak. Van, hogy fáradtak, rosszkedvűek, meg persze válogatósak is. Ne sértődjön meg egyik lány sem, ha a barátja visszautasítja, mert van ilyen, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy veled van a baj.

A nemi betegség rákot is okozhat

Így van. Ezért sem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mindig használj óvszert, ha nem egy 100%-osan monogám kapcsolatban vagy. Ha még szűz vagy és a szüleid megtehetik anyagilag, mindenképp oltasd be magad HPV ellen! Illetve minden évben vizsgáltasd ki magad, így időben rájöhetsz, hogy valami nem oké és kezeltetheted, mielőtt elmérgesedne a betegség.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,157RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta