Végre itt a válasz: nyomkodhatjuk-e a pattanásainkat? – Interjú

Rovat

Megosztás

Szörnyen bosszantó, amikor egy fontos program reggelén jelenik meg az arcunkon egy pattanás. Senki nem hívta és megszabadulni is nehéz tőle. Ráadásul sokak szerint tilos kinyomni. Mi az igazság? – Felleg Edit újpesti kozmetikust faggattuk.

Különböző véleményeket hallani az életünket megkeserítő pattanásokról. Pontosabban arról, szabad-e őket nyomkodni. Mi az igazság?

Otthon lehetőleg ne. Persze vészhelyzetben egyet-egyet zsebkendővel kinyomhatunk, de jobb szakemberhez fordulni. Sok buktatója van a házi arctisztításnak. A divatos festett, hosszú körmök felsérthetik a bőrt, ami aztán sebes lesz. Műkörömmel és a kozmetikákban használt tűvel végképp ne próbálkozzunk.

Mit tehetünk otthon egy pattanás ellen? Igaz, hogy a fogkrém leszárítja?

– A fogkrém nem minden esetben szárítja, de bajt nem csinál. Érdemes hetente egyszer-kétszer leradírozni a bőrünket és a teafaolajos készítmények is hasznosak. Az sem árt, ha nem piszkáljuk folyton az arcunkat. Különösen hajlamosak vagyunk erre, ha unatkozunk, vagy idegesek vagyunk. Ha viszont félóra múlva van jelenésünk, akkor egy kis korrektorral elfedhetjük a pattanást, de ne vigyük túlzásba. Nagyon csúnya, amikor vastagon korrektorozott gümők virítanak egy arcon.

Kozmetikai szempontból mit nem ajánlatos még otthon csinálni?

Legyünk óvatosak a szemöldökszedéssel. Ha valaki elszedi, nem mindig nő vissza és átlagosan két hónap alatt korrigálható a forma. A másik dolog a szőrtelenítés. Az epilálás és a borotválkozás nem vészes, de a gyantázás súlyos károkat tud okozni, például véraláfutást. Ha pedig valaki letépte a bőrét, már ne kozmetikushoz, hanem bőrgyógyászhoz menjen. Az tud még csúnya lenni, ha arckezelés és gyantázás után szoláriumozunk. Foltos lesz a bőr.

Téged kozmetikusként nem taszít, hogy idegeneket kell gyantáznod és sokszor a legintimebb testrészeikkel dolgozol?

Nem. Teljesen kizárom ezt és a feladatra koncentrálok. Néhány kozmetikus idegenkedik az intim gyantától, nem is vállalják. Ez engem egyáltalán nem zavar, ráadásul egyre nagyobb divat.

kozm

Mire figyeljünk mielőtt kozmetikushoz megyünk?

Ne friss frizurával érkezzen a vendég, mert a kezelés végére tönkre megy. A fiúk borotválkozzanak meg. Az egynapos borosta még belefér, de a hosszabb szőrszálakba már beleragad a krém. Gyantázás előtt zuhanyozzunk le. Ha valamiért erre nincs mód, akkor egy törlőkendővel töröljük át a hajlatokat.

Van kontár a kozmetikusok között? Van olyan, amit ha meglátunk, forduljunk ki az üzletből?

Az elég ritka, hogy valaki csakúgy az utcáról megy be egy kozmetikába. Általában ajánlás után választanak a vendégek. Vagy először csak egy szemöldökszedést kérnek, és az alapján döntenek a folytatás mellett. Teljesen ismeretlen üzletben figyeljünk a higiéniára, mikor mostak fel utoljára, mennyire tiszták a székek, a gyantázóasztal, az eszközök, stb. Ha ezen a téren nincs gond, bátran maradhatunk.

Hamarosan itt a felvételi időszak. Sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy kozmetikusnak tanuljanak. Mit tanácsolsz, mire figyeljenek?

A nappali képzés hároméves és érettségihez kötött. Jól kell tudni a kémiát és a biológiát. Kevesen gondolják, de valójában ez egy elég kemény fizikai munka. Könnyen megfájdulhat a kéz, a láb, a hát és a derék. Sőt a szemnek is megerőltető. Sokszor korán kelünk, a reggeli műszak fél hétkor is kezdődhet és szombaton is dolgozunk. Emellett rengeteget mosunk és vasalunk is. Viszont a sok-sok krémtől mindig finom puha a tenyerünk.

Végre itt a válasz: nyomkodhatjuk-e a pattanásainkat? – interjú
Szívesen volnál kozmetikus?

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,813RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta