Vigyázat mérgező! Ismerd fel a káros kapcsolatot!

Rovat

Megosztás

Egy igaz barát jelenléte feltölt, mindig számíthatsz rá, Ő az, akinek elmondhatsz mindent, aki kiegészít és megért. De mi van akkor, ha ennek az ellenkezője történik és valójában egy mérgező kapcsolatot táplálsz? Ismerd fel mikor kell véget vetned egy ilyennek.

1. Nem te vagy az egyetlen

Egyszer csak azon kapod magad, hogy a legjobb barátodnak nem te vagy az egyetlen legjobb barátja, és/vagy szabályosan meg kell küzdened az első helyért, mert valaki mást is kitüntet ezzel a címmel.

2. Mindig Ő van a reflektorfényben

Gyakran előfordul, hogy a beszélgetéseitek során azon kapod magad, már megint róla van szó, hiába kezded el mesélni milyen volt a napod, mi foglalkoztat, valahogy folyton visszakanyarodtok hozzá.

grammys-katy-perry

3. Nem érdekli, ha megbánt

A barátok mindig őszinték egymással, a hosszú és értékes kapcsolat érdekében ez követendő tanács, de mi van akkor, ha másik nem figyel arra, hogyan tálalja a véleményét és cseppet sem tartózkodik az olykor gonosz megjegyzésektől vagy attól, hogy ne bántson meg…

4. Egyoldalú a barátságotok

Ha jobban belegondolsz, egyszer csak feltűnik, hogy szinte folyton csak te keresed Őt, Ő pedig az esetek többségében csak reagál a randi ajánlataidra.

giphy

5. Ő a tökéletes

Folyton piszkál, hogy miben kellene változnod, mit kellene másképpen csinálnod, de önmagával szemben már nem ilyen nagyok az elvárásai, vagy egyszerűen csak meg van győződve róla, hogy Ő úgy jó, ahogy van.

tumblr_mj1axnrHXe1rhxx1jo1_500

6. Tojáshéjon lépkedsz

Az egyik pillanatban még felhőtlenül nevetgéltek, a másikban pedig már összevesztek valamin, vagy gorombán szól hozzád. Sosem tudhatod mivel bántod meg.

7. Érzelmi hullámvasút vele az élet

Az elején még minden tökéletesnek tűnt, aztán egyre inkább kiszámíthatatlanabbá vált az együtt töltött idő során. Úgy érzed, soha nem veszi figyelembe, hogy te mit érzel? Folyton csak hozzá kell igazodni, az Ő hangulatainak, lelki világának változásaihoz, azokat kell tiszteletben tartani.

tumblr_m5y9rp2yC11qacbojo1_500

8. Pszichoszomatikus tüneteket produkálsz

Annyira kiszipolyoz, megvisel ez a barátság, hogy lassan kezdesz fizikai tüneteket is produkálni: nulla alvás, fejfájás, idegesség stb., a tested jelez, hogy ideje változtatni.

 

 

Képek: lifehack, galoremag, huffingtonpost, media.giphy, tumblr,

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta