A világ 5 legveszélyesebb helye

Rovat

Megosztás

Több szempontból is veszélyességi sorrendbe sorolhatjuk a világ különböző helyeit, hiszen a vulkánok, sivatagok és egyéb természeti fenyegetettségek mellett a jelenleg is dúló háborúk és a bűnözési ráta alapján is válogathatunk a rizikósabbnál rizikósabb térségek között. Számunkra most a természet az érdekes, ezért gyűjtöttünk némi infót a világ 5 legveszélyesebb helyéről, amelyeket érdemes csak alapos megfontolás és előkészület után meglátogatni.

A gyönyörű hegyek, vulkánok, folyók és egyéb természeti csodák láttán hajlamosak vagyunk megfeledkezni a környezet rejtette veszélyekről, pedig sokszor a legcsodálatosabb táj rejti a legtöbb veszedelmet. Ez hatványozottan igaz az Etiópia részét képező Afar-medencére, amit az állandó forróság mellett vulkánjai és a gyakori földrengések tesznek veszélyessé. Itt fekszik az Erta Ale nevű vulkán is, amely a világ legveszélyesebb tűzhányója, és két, folyamatosan mozgó lávamedencéjének köszönhetőek a szinte állandó földrengések.

A tanzániai Nátron-tó talán a világ egyik legérdekesebb természeti látványát nyújtja, azonban a tó felszínén képződött alkáli-só réteg olyan erős kén-hidrogén szagot áraszt magából, hogy nem sokáig hagy gyönyörködni a tájban. Ez a sóréteg annyira erős és veszélyes, hogy minden élőlény belehal már abba is, ha csak hozzáér, így nyilvánvalóan nem ez lesz az a tó, ahol felavatod az új bikinit a nyáron.

Az Amerikai Egyesült Államok nem csak a lehetőségek hazájaként ismert, de a Halál-völgy is itt található, ahol sajnos nem sok esély adódik letelepedni. Ez a lenyűgöző sivatag tartja a rekordját a Földön valaha mért legmagasabb hőmérsékletnek, ami egészen pontosan 56, 7 Celsius-fok. A ragyogó napsütés és a párás meleg miatt az ember mindössze 14 órát képes itt túlélni víz nélkül.

Ugyanúgy az Államokban található a másik véglet is, a mindössze 1917 méter magas Washington-hegy, ahol a -40 fokos hőmérséklet mellé 327 km/h-s szél társul. Ez a Földön mért legerősebb széllökés, és ha ez, és a hideg még nem lenne elég, a folyamatos hóesés is nagyon veszélyessé teszi a helyet.

Iha da Queimada Grande, avagy a brazíliai Kígyók-szigete. Ez a hely még azok számára sem ajánlott, akik alapvetően szeretik a kígyókat, ugyanis az itt élő fajták nem a barátságos természetükről híresek. Az arany lándzsakígyó az egyik legveszélyesebb ismert kígyófaj és mérge pillanatok alatt végez az emberrel. A szigeten tilos kikötni, ugyanis minden négyzetméteren átlagosan 1-5 kígyó él és az ott található világítótorony őre sem élte túl a velük való találkozást. Azóta a torony automatizálva van, a kormány pedig megtiltotta, hogy bárki is a szigeten kössön ki.

A veszélyek ellenére ezen helyek mindegyike gyönyörű látványt nyújt, talán éppen ez adja a helyzet iróniáját is, hiszen a csodás tájképek vonzzák a turistákat, mint a szirének, de lehet, hogy a látogatás után már nem térnek vissza.

 

Fotók: Schutterstock, Bildangentur Zoonar Gmbh, Matthew and Heather, Joao Marcos Rosa, Tpsdave

 

A világ 5 legveszélyesebb helye
Elég bátor lennél ellátogatni ide?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta