Készen állsz egy kis sütögetésre? Szeretnéd meglepni a családod/ barátaid/ párod egy saját készítésű, brutál finom őszi sütivel? Akkor irány a konyha! Vedd elő a kötényt meg a fakanalat, állítsd maximumra a zenét, és indulhat is a buli!
Ízletes darált kekszes gesztenyegolyók
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg tejcsokoládé
5 dkg darált háztartási keksz
15 dkg meggybefőtt (25 szem)
2 evőkanál zabkorpa
Elkészítés:
Először is olvaszd fel gőzfürdőben a darabokra tört tejcsokit, majd add hozzá a 25 dkg gesztenyemasszát és a darált kekszet. Ezeket jól dolgozzuk össze. Csípj le kisebb részeket a masszából, majd miután meglapítottad őket, tegyél a közepébe meggyet, aztán formázd golyóvá! Végezetül forgasd zabkorpába a gesztenyegolyókat!
Almakenyér
Hozzávalók:
50 dkg magozott alma
30 dkg barnacukor
1 zacskó vaníliás cukor
35 dkg finomliszt
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg dió
5 dkg mazsola
1 evőkanál vaj
Elkészítés: A kimagozott almát reszeld le, majd keverd össze a barnacukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával, majd hagyd állni fél napig! Ezután add hozzá az almareszelékhez a két tojást, a sütőporos lisztet és a diót! Dolgozd össze a masszát kézi habverővel! Ezek után süsd meg a tésztát egy kivajazott őzgerinc formában!
Őszies piskóta
Hozzávalók:
30 dkg rétesliszt
30 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál fahéj
15 dkg vaj
1 csomag sütőpor
5 db tojás (ha kisebb méretűek, akkor lehet 6-7)
30 dkg szilva
2 db alma feldarabolva
Elkészítés:
Keverd habosra a vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával, majd add hozzá a réteslisztet, a sütőport, illetve a tojásfehérjéből felvert habot. Az így keletkezett masszát öntsd egy kivajazott sütőformába, és rakd a tetejére a szilva- és almadarabokat! Süsd meg 180 fokon, majd szórj a tetejére fahéjat! Kész is.
Fotó:www.sutigyar.hu, www.nlcafe.hu, www.gasztromanko.hu, korenainthekitchen.com