Ezt nézed:  / Divat/Életmód / A világ legkülönlegesebb éttermei

A világ legkülönlegesebb éttermei

Vannak egészen elvetemült helyek, ahol el lehet fogyasztani egy vacsorát, de vannak igazán exkluzívok is, amiknek csak a pénztárcánk szabhat határt. Ezek a világ legkülönlegesebb éttermei!

 

Lettországban található az az étterem, ami úgy néz ki, mint egy kórház. Ha szeretnénk, akkor egy orvosi műtőt is választhatunk, ahol kellemesen megvacsorázhatunk. Itt biztosan nem kell aggódni a tisztaság miatt!

Már több helyen is létezik olyan étterem, ahol teljes sötétségben kell enni. Az ízlelőbimbókra vannak kiélezve az éttermek, így a vendék nem tudja, hogy éppen mit eszik. Ha valaki soha életében nem enne bogarat, itt meg fogja enni, hiszen nem látja magát az ételt, csak az ízét érzi. Így nagyon sok mindent meg lehet kedveltetni valakivel, aki korábban rá se mert nézni az adott ételre.

Extrém módja ez egy étkezésnek. Az asztalt a székekkel együtt egy daru segítségével emelik a magasba mintegy 50 méterre. A vendégeket biztonsági öv védi a kieséstől, így nyugodtan el tudják fogyasztani a vacsorájukat (már akinek nem szűkült össze a gyomra a magasságtól).

Ez az étterem 6 méterrel a felszín alatt található. Nehéz úgy a vacsorára figyelni, hogy közben mellettünk halak és cápák úszkálnak. A fogások is többnyire halból állnak és egy kicsit borsos áruk van. Aki ide betéved, 200 dollár alatt nemigen ússza meg.

Ebben az étteremben nincs semmi kirívó. Az igazi különlegesség benne az, hogy 50 vendégre 40 szakács jut. Étlap nincs, a vendég a szakácsra bízza, hogy mit fog enni. A 3 Michelin csillagos étterembe hónapokkal előbb kell helyet foglalni, mert olyan nagy az igény rá. Az étkezések is extrém időt vesznek igénybe: 4 órán át tartanak.

A világ legkülönlegesebb éttermei
Gyarkan jársz étterembe?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share