Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A legbátrabb macska – Tara története

A legbátrabb macska – Tara története

Annak ellenére, hogy a cicusokról kevesen asszociálnak a bátorságra, ahogy azt Tara hőstette is igazolja, alkalmasint ők is szembenéznek a veszéllyel.  

Bár a kutyákat preferálók részéről gyakran hangoztatott vád, hogy a macskák szerintük messze nem olyan hűségesek mint az ő kedvenceik, és messze nem szeretik annyira gazdáikat, Tara esete is ékesen bizonyítja, hogy a doromboló négylábúak sem maradnak le vitézségben mögöttük.

2014. május 13-a épp úgy kezdődött a Bakersfield-ben élő, négyéves Jeremy Triantafilo számára, mint a többi nap, és a szülei kocsifelhajtóján békésen játszó csöppség a legrosszabb rémálmában sem hitte, hogy baja eshet. Azonban a szomszéd nyolc hónapos labrador-csau-csau keverékebe, Scrappy váratlanul megtámadta a gyermeket és, mint ahogy azt az esetet megörökítő videó is mutatja, elképesztő vehemenciával marcangolni kezdte a lábát.

A pánikba esett Jeremy-nek egyedül nem sok esélye volt a megvadult állattal szemben, ám a nála sokkal nagyobb ebnek egyetlen kurta pillanat alatt nekirontó Tara gyors és határozott közbelépése megmentette a helyzetet. Így a fiú mindössze tíz öltéssel megúszta a rettenetes kalandot. Az ügynek azonban itt még távolról sem volt vége. A támadásról készült felvétel bejárta a világsajtót és a legkülönfélébb szervezetek érezték úgy, hogy értékelniük kell a puha talpú hős példás bátorságát. Előbb az 1906-ban alapított Macskabarátok Szövetsége tüntette ki, majd a Triantafilo-familiával együtt egy baseballmeccs díszvendégének hívták meg. Ezután a város polgármestere június 3-át a hősmacska napjának nyilvánította, szeptember 13-án pedig Tara elnyerte a rangos Blue Tiger Award-ot, amit normális körülmények között a hadseregben szolgáló, különlegesen képzett kutyák kapnak meg. A kitüntetések özöne ezzel azonban távolról sem ért véget. Az ellenfele méretére és ádáz természetére fittyet hányó cirmost Bakersfield hagyományos karácsonyi ünnepségének marsalljává nevezték ki, ezért  a cím első nem emberi viselőjeként technikailag ő vezette a látványos parádét. Az új esztendő is szépen alakult számára, elvégre egy Los Angeles állatvédőit tömörítő társaság fejezte ki nagyrabecsülését azzal, hogy rendhagyó módon neki ítélte a hagyományosan az év kutyájának járó díjat.

Tarának tehát jócskán kijutott szeretetből és tiszteletből és, hogy nem csak afféle múló hóbortól van szó, azt jól mutatja, hogy városa 2018-as újévi felvonulásán ismét reflektorfényben tündökölhetett. Becsüljük meg hát a látszólag közönyös és szabályainkra fittyet hányó, kedvük szerint járó-kelő nyávogikat, mert biztosak lehetünk benne, hogy a flegma külső érző szívet rejt.

 

G.K.