Virágot a virágnak – Az Esterházy-kastély rózsakertjében jártunk

Rovat

Megosztás

Ha be akarsz vágódni egy, a videóban szereplőhöz hasonlóan gyönyörű lánynál, vidd el egy hercegnőknek járó helyre, a fertődi Esterházy-kastély csaknem száz éves múltra visszatekintő Cziráky Margit Rózsakertjébe! Modellünket, Flórát, akinek latin eredetű neve magyarul virágot jelent, megbabonázták szépségükkel a rózsák. Virágot a virágnak. 🙂

A gyönyörű helyszín minden nap most délután 2-től 6-ig látogatgatható, de júliustól már délelőtt 10 órától is beléphetünk a 100 éves virágoskertbe – írja a Világszám.hu. A magyar rózsafajták minden másnál teljesebb gyűjteménye kapott itt helyet, az ágyásokba 8700 rózsatövet ültettek. A kiválasztásnál cél volt, hogy a kertet Márk Gergely rózsanemesítő által nemesített magyar fajták díszítsék. Az általa nemesített 600 fajtából több, mint 400 tálalható itt.

A rendkívüli látvány- és illatélményt ígérő Rózsakertben megújult a 220 méter hosszú, futórózsákkal befutatott, kereszt alakú lugas, közepén a pagodaszerű pavilonnal. A Rózsakert így újra betöltheti szerepét, hiszen Cziráky Margit grófnő is éppen ezért hozta létre ezt a virágoskertet, hogy gyönyörködhessen a rózsákban. Ezt ma már a fertődi Esterházy-kastélyba látogató vendégek is megtehetik.

 

https://www.youtube.com/watch?v=gZ1obWGgLHY&feature=youtu.be

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta