Virtuálisan ballagnak a diákok 2020-ban

Rovat

Megosztás

A koronavírus-járvány miatt országszerte elmaradnak a hétvégi ballagások a középiskolákban, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat.

A kisvárdai Szent László Katolikus Gimnáziumnak a diákjai ma ballagnak virtuálisan. Az iskola már tegnap rögzített egy videót, amit 14 órai kezdettel láthatnak az érintettek és az érdeklődők – írja a FrissMédia.

A hagyományok szerint, mikor az Alma Mater falai közül elballag a végzős diák, meghívót ad át szeretteinek, hogy kísérjék el a gimnáziumi éveit lezáró ünnepségre, osztozzanak örömében. Most azonban a Szent László gimi vezetősége és osztályfőnökei küldtek meghívást.

A hagyományokat nem feladva, de más utakon végigjárva várják a ballagó diákokat és családtagjaikat, rokonokat, barátokat a virtuális ballagásra az iskola Facebook-oldalán.

Hogy az ország iskolái milyen változatosan oldják meg ebben a rendkívüli évben a ballagást, arról ITT írtunk korábban. Van olyan hely, ahol virtuális ballagást szerveznek, máshol városi ünnepséggel készülnek, és olyan gimnázium is akad, amelyik kettős ballagást tesz lehetővé: most virtuálisat, majd ősszel igazi élőt.

Főkép: FrissMédia

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta