Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 10 dolog, amit csak azok értenek, akik egyedül laknak

10 dolog, amit csak azok értenek, akik egyedül laknak

A „Reszkessetek, betörők!” óta tudjuk, mennyire veszélyes, mégis izgalmas dolog egyedül maradni otthon gyerekként. Azonban, mi történik, mikor eljön az idő a költözésre és meg kell tanulnunk egyedül élni? Mikre számíthatunk? Összegyűjtöttük nektek!

Arról már olvashattatok, milyen egy kollégiumban élni, most pedig elhoztunk nektek 10 dolgot, amit csak azok érthetnek, akik egyedül laknak.

I. SZENNYES TORONY

Felvettük, hordtuk és mehet a szennyesbe! Azonban sosincs időnk kimosni vagy különválogatni, így csak gyűlik és gyűlik… Amíg egyszer csak akkora halom lesz belőle, mint egy gízai piramis. Ez biztos ismerős azoknak, akik egyedül laknak. Talán ez az első dolog, amit megtapasztalunk, miután különköltöztünk és elkezdjük egyedül élni az életünket.

II. KOSZOS EDÉNYEK, AVAGY KI MOSOGAT MA?

Ételmaradékok és bűz?! A lányoknak leginkább visszataszító fogalmak, azonban a mosogatás is hozzátartozik az egyedül éléshez. Nem lehet állandóan műanyag dobozokból enni és inni, így meg kell tanulnunk elfogadni, hogy a tiszta edényeket nekünk kell tisztává tennünk!

III. LEVETETT ZOKNI

Az otthoni vastag, kötött zokni addig kényelmes, amíg járkálunk benne. Azonban, mikor befekszünk az ágyba minden textil zavaróvá válik és csak úgy tudunk pihenni, ha teljesen elengedhetjük magunkat. Ekkor dobjuk le az ágy mellé/alá vagy hagyjuk az ágyon magunk mellett levetett zokninkat! De reggel, vajon eltesszük a megfelelő helyére? Nem mindig!

IV. PUCÉRKODÁS

A szóban forgó textilek olykor akkor is zavaróvá válhatnak, mikor éppen hazaérünk és szívünk szerint ledobnánk magunkról mindent. Ha szülőkkel lakunk – nyilván ezt nem csinálhatjuk. De, mi gátol minket, ha egyedül élünk vagy a párunkkal? Eláruljuk! Semmi!

V. KORLÁTLAN TV

Ki szólna ránk egy kis esti tévézés miatt? Senki! Vannak előnyei is az egyedül élésnek, és ez is közéjük tartozik! A kedvenc sorozatunkat akkor nézhetjük, amikor csak akarjuk. Éjjel kettőig fent maradhatunk, senkit sem fogunk zavarni vele!

VI. MARADÉKOK A HŰTŐBEN

Fontos tudnunk, hogy nem minden étel áll el a hűtőben napokig – vagy hetekig! Vannak olyan ételek, amiket nem ajánlott sokáig tárolni és utána esetleg még el is fogyasztani! A hűtő az ételek ideiglenes tárolására tökéletes, azonban nem szekrény! Nem olyan dolgot tárolunk benne, amit bármeddig fel lehet használni! Fontos tudni, hogy ha valami penészedik: ideje kidobni!

VII. TAKARÍTÁS

Ha megtanultuk az előző pontokat, érdemes tudni azt is: takarítani is ajánlott minimum egyszer egy héten! Ha esetleg háziállatunk is van, heti 2-3 takarítás ajánlott. Porszívózás, felmosás és egy kis portalanítás! Ha hozzászokunk, minden alkalom után jobban fogjuk érezni magunkat és tisztának!

VIII. FŐZŐTUDOMÁNY CSILLOGTATÁSA

Ha nem egyedül költöztünk, hanem a párunkkal, akkor ismerős lehet ez a pont! Ilyenkor próbálunk bizonyítani, milyen jó is lesz a közös életünk. Főzni, sütni fogunk és minden rendben lesz! Azonban, senki sem születik úgy, hogy tudja hogyan kell főzni! Ezzel nincs is baj, csupán ajánlott óvatosabbnak és figyelmesebbnek lenni az első alkalmakkor! Például: Ne hagyjuk őrizetlenül a sütőt!

IX. CSOMAGRENDELÉS

Amíg a szülőkkel lakunk, minden sokkal egyszerűbben megy. Ilyen a csomagrendelés is! Ha egyedül vagyunk, sajnos nem tudunk mindig otthon maradni, mikor éppen a csomag érkezne. Az időintervallumot pedig sokszor több órára írják, szóval ez is egy nehézség, amit tapasztalhatunk, ha egyedül élünk!

X. RENDEZETLEN SZEKRÉNYEK

A szekrény, ami mindent elnyel! A látszólagos rend sokszor nem is az, aminek tűnik! Először jó ötletnek tűnhet elrejteni az ideiglenes gyűrött ruháinkat, azonban érdemes tudni, hogy egyszer össze fog gyűlni és a szekrényben sincs végtelenségig hely!

Hogy készen álltok-e rá? Töltsétek ki TESZTünket és kiderül!

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share