Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / 10 éve segíti a nehéz helyzetű diákok tanulmányait a Csányi Alapítvány

10 éve segíti a nehéz helyzetű diákok tanulmányait a Csányi Alapítvány

Az Alapítvány az Életút Nap keretén belül, a mecénások és a támogatott gyermekek jelenlétében ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját. Az idei ünnepen a már olyan diákok is részt vettek, akik az Alapítvánnyal közösen dolgoztak a jövőjükön, és sikeresen léptek ki a munka világába. 

A Csányi Alapítvány hosszú távú Életút Programjában a tehetségek gondozását végzi, aminek lényege, hogy ötödikes kortól a tanulmányaik végéig mentorok, pedagógusok, családsegítők, bevonásával segítik a tehetséges, de hátrányos körülmények között élő gyermekeket. Ez a program a tehetségfejlesztés mellett célul tűzte ki a szociális hátrány kompenzálását és a támogatottak körében összetartó, erős közösségek formálását, amivel a gyerekek későbbi társadalmi integrációját szeretnék támogatni.

Csányi Sándor, Alapító a rendezvény sajtótájékoztatóján elmondta, hogy számukra az Alapítvány sikeres működtetése nemcsak saját eredményességük miatt fontos, hanem egyben példát is szeretnének mutatni a társadalmi felelősségvállalás területén. ” Az elmúlt 10 év gyorsan elszállt, időközben duplájára nőttünk, jelenleg már több mint 300 gyermeket támogatunk. A támogatottakat 10 éves koruktól egészen az egyetemi éveik végéig segítjük, hisszük, hogy csak a hosszútávú elkötelezettség hozhat sikeres életpályákat. A mentoráltakat továbbra is egy szakszerű, tudományosan megalapozott, háromnapos kiválasztási folyamat során jelöljük ki, amely egy tesztből, pszichológiai vizsgálatból és környezettanulmányból tevődik össze. Külön öröm látni, hogy az Alapítvány által támogatott gyerekek valódi közösségi életet élnek, igazi életre szóló barátságok szövődnek, sőt, a hétvégi vagy a nyári programokra kismentorként visszajárnak és segítik a kisebbeket. ” Csányi Sándor arra is felhívta a jelenlévő diákok figyelmét, hogy a tartós boldogsághoz elhatározásra, erőfeszítésre és időre van szükség, ezért fontos, hogy ne engedjenek a gyors meggazdagodás, karrier vagy a csábító hatalom vonzásának, hanem lépésről lépésre építsék fel életüket.

A Csányi Alapítvány 2005-ös megalapítása óta több mint 300 gyermek kapott támogatást az Életút Programban. Közülük mára ketten sikeresen léptek ki a munka világába, befejezve tanulmányaikat, a fiatalabbak közül jelenleg tizennyolcan egyetemen vagy főiskolán, kilencen pedig felsőfokú szakképzésben tanulnak. Az elmúlt 10 évben 73 tanuló szerzett komplett ECDL bizonyítványt és összesen 124 nyelvvizsga született.

Csanyi_sajtot_mail_08

Az alapítvány történetében az idei év az első, amikor a kezdetektől támogatott gyermekek közül ketten is megszerezték végzettségüket, és beléptek a munka világába.  Ezzel a Csányi Alapítvány történetének egy fontos mérföldkövéhez érkezett.

„Az Alapítvánnyal nőttem fel, olyan lehetőségeket, támogatást és élményeket nyújtott, amelyet máshonnan nem kaphattam volna meg. A Programnak köszönhetem, hogy megismertem a legjobb barátaimat, tanulhattam, sportolhattam, és végre kiléphetek a nagybetűs életbe. Soha nem felejtem el, hogy mit kaptam tőlük, minden erőmmel igyekszem büszkévé tenni az Alapítványt és a mentoromat” – mondta el Bogdán Csaba, a most végzett fiatalok egyike.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share