Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A jövő óvszere

A jövő óvszere

Sokak szerint a szex sokkal kevésbé élvezhető óvszerrel, mint anélkül, azonban, amíg nem találnak ki jobb megoldást a nem kívánt terhességek és a nemi betegségek elkerülése érdekében, addig kénytelen az ember megszokni ezt a latexból készült védőburkot. Vagy mégsem?

Az ausztrál University of Wollongong kutatói azt állítják, megtalálták a tökéletes megoldást, amivel helyettesíteni lehet a mostani latex óvszereket. Az általuk feltalált hidrogél nevű anyag érintésre olyan, mint az emberi bőr, vezeti az elektromosságot, önmagát nedvesíti, és ha kell, Viagrát is adagol.

next-generation-condom

Ennek a rendkívül flexibilis, és erős anyagnak a megalkotására, és tesztelésére, 100 ezer dolláros támogatást kaptak, és eredetileg a latex helyettesítésére találták ki, de úgy tűnik, annál valami sokkal jobbat sikerül összehozni.

Amellett, hogy a latexet próbálták meg helyettesíteni, fontos volt az is, hogy megszüntessék azokat a megbélyegzéseket, amelyek szerint az óvszerrel kevésbé élvezetes, vagy élvezhetetlen a szexuális együttlét a felek számára. A támogatást, az óvszerek következő generációjára Bill és Melinda Gates alapítványa adta, és a világ minden tájáról megbízták a tudósokat a jövő óvszerének megalkotásával.

Az eddigi tesztek alapján a hidrogél képes lesz helyettesíteni a latexet, sőt, érzésre olyan lesz, mintha az illető nem is viselne óvszert. Egy ilyen erejű találmányra nagy szükség van a HIV fertőzések vagy a többi nemi úton terjedő betegség megelőzéséhez, de a nem kívánt terhességek elkerülését is segíti, ugyanakkor állítólag észrevétlen marad a nemi aktus közben, sőt még segíti is azt.

Tehát nemsokára viszlát latex, hello hidrogél!

A jövő óvszere
Használnál ilyen óvszert?

Fotók: cdn.pfsk.com, foxnews.com