5 dolog, amit NE csinálj, ha vendégségben vagy!

Rovat

Megosztás

Biztosan előfordult már veletek, hogy olyan ismerősötök ment át hozzátok, aki nem igazán viselkedett illő módon. Ez igazán kellemetlen szituációkat is tud szülni, ráadásul meg tud pecsételni egy barátságot is. Azért, hogy elkerüljük, hogy bármikor ilyen helyzetbe kerülj, megosztunk pár íratlan szabályt, amiket NE csinálj, ha vendégségben vagy.

Lássuk!

NE HAGYD MAGADON A CIPŐD!

Azok a szokásos mondatok, amik akkor hangzanak el, mikor éppen belépsz az ajtón és átléped a küszöböt: „Hagyd csak magadon!”, „Nem kell levenned, úgyis takarítani fogok!”. Mégis a tanácsunk a következő: semmi esetre se hagyd magadon a cipődet/csizmádat! Ha még nem is lenne belőle gond, nem tudhatod a másik fél nem csak kedveskedni akart-e – miközben belül úgy gondolja, természetes, hogy leveszed. Inkább VEDD LE!

NE KUTAKODJ!

Léteznek azok a bizonyos „kíváncsi” emberek, akik szeretnek belenézni mások életébe, illetve személyes dolgaiba. Nem minden esetben rossz ez a tulajdonság, azonban be kell tartani a határokat. Ha magadra ismertél, akkor ez a tipp most neked fog szólni. Ha vendégségben vagy, nem illik a másik holmija között turkálni vagy titokban meglesni miket tart az elzárható fiókjaiban. Vannak dolgok, amik beleférnek egy barátságba, azonban ez nem tartozik közéjük.

NE MARADJ KÉSŐ ESTIG!

Természetesen minden szituáció más. Például, ha egy buliba mentél a barátnődhöz egyáltalán nem ciki ott lenni sokáig – esetleg ott is aludni. Azonban vannak azok a helyzetek, amikor nem illik ott maradni estig, és megzavarni a másik esti rutinját.

NE KÉRJ MINDENBŐL REPETÁT!

Ha vendégségben járunk, (jobb esetben) megkínálnak néhány finomsággal, esetleg ebéddel vagy vacsorával. Mindenképpen fogadjuk el, ha nem is vagyunk éhesek, egy-egy falatot erőltessünk le és dicsérjük meg mennyire finom. Azonban nem szabad túlzásba esni. Ne edd ki a hűtőt, mondván, hogy nagyon finom minden.

NE SZADIZD A HÁZIÁLLATOT!

Imádni való minden egyes kisállat, akár legyen szó kutyáról, cicáról vagy nyusziról. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy nem otthon vagyunk és nem a mi állatunkról van szó. Nem mindig tetszik a gazdának, ha egy másik ember szétszadizza a kis kedvencét. Erre is figyelj oda!

Reméljük ezeket eddig sem követtetek el, de most már, hogy tudjátok őket, biztosan nem is fogjátok.

Bander Anita

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,204KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta