Rozi és Bende nászúton! Nagyon durva!

Rovat

Megosztás

Vasárnap 17 órakor láthatjátok a Középsuli sorozat legújabb részét, ahol Bende bizony egy másik lány kezét szorongatva kalandozik a Rákóczi táborban, majd pedig, megint egy másik lánnyal érkezik a csodás franciaországi Cannes-ba! De mit szólt mindehhez Rozi?

Ezt már Rozi sem nézte tétlenül, és bizony követelte férjétől, hogy vigye el a mesebeli Thaiföldre nászútra, ahogyan azt ígérte neki! Ám Bendének annyi pénze nem volt! Ezért mást kellett kitalálnia!

Bende Csíksomlyóra vitte Rozit nászútra!

Az ifjú pár korán kelt, hogy elérje a Csíksomlyó Expressz vonatát péntek reggel. A négynapos kirándulás legfontosabb programja a csíksomlyói búcsú pünkösd szombatján. Emellett a vonat utasai, Bende és Rozi is vasárnap ellátogatnak a Gyimesekbe, a történelmi Magyarország ezeréves határára, ahol a Kontumáci kápolnánál szentmisén vesznek részt.

Kedvenc párunk kéz a kézben üldögélt és nézelődött utazás közben. Már maga az úton levés is fantasztikus hangulatban telt, amit csak fokozni tudott az, mikor megérkeztek Csíkrákosra, ahol a szállásadójuk csorba levessel vendégelte meg őket.

Hasonló élményben még soha nem volt részem! Meg is hatódtam kicsit! – meséli Rozi, aki nagyon meglepődött a kedves fogadtatáson.

Bende, főként az utóbbi időben gyakran megfordult Erdélyben, persze ilyen apropóból és ilyen körülmények között még sosem!

Ez egy merőben újszerű élmény, de hibátlan! Az utazás kimerítő volt, viszont a jó társaság kárpótol! – meséli a macsó. 

A programok persze nem érnek véget szombaton! A csíksomlyói búcsút követően a résztvevők egyik fele az alcsíki Csíkszentsimonba megy, ahol átadják a Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekotthonai javára gyűjtött adományaikat. A másik felük pedig Madéfalvára utazik, hogy részt vegyen a “pünkösdi forgatagon”.

Csíksomlyón az első búcsújárást a legenda szerint 1567-ben tartották, amikor János Zsigmond erdélyi fejedelem fegyverrel akarta a katolikus székelyeket az unitárius vallás felvételére kényszeríteni. Csík, Gyergyó és Kászon népe pünkösd szombatján Csíksomlyón gyülekezett, Szűz Mária segítségét kérte, majd legyőzte a fejedelem seregét a Hargita Tolvajos-hágójában. A diadal után újfent Csíksomlyón adtak hálát, egyben fogadalmat tettek, hogy ezután pünkösd szombatján minden évben elzarándokolnak oda.

A Bende és Rozi nászútjáról készült felvételeket, a most vasárnapi részt követő,

107. epizódban láthatjátok majd!

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,233KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta