5 dolog, amit nem tudtál a Titanic filmről

Rovat

Megosztás

Az 1912-es hajókatasztrófát, a Titanic elsüllyedését a mai napig gyakran emlegetik, megemlékeznek róla. Már több, mint száz éve történt a tragédia, melyet James Cameron 1997-es filmje is feldolgoz. E cikkünk erről a filmről árul el érdekességeket.

1. Leonardo DiCaprio le akarta passzolni a szerepet.

Az akkor 21 éves színész vonakodott a szerep elfogadását illetően a karakter hagyományos romantikus vezetőszerepe miatt.

“Az ő karaktere nem élt át kínokat, márpedig Leo a karrierje során korábban és a későbbiekben is aztán a sötét felhős karaktereket kereste.”

– magyarázta Cameron, a film rendezője.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

2. A víz meleg volt.

A rendező, James Cameron elismeri, hogy a hét hónapos forgatás kemény volt, de elmesélte, hogy a vizes forgatások nem voltak annyira erősek, mint ahogyan az a filmben látszódik.

“A víz 27 fokos volt, tehát olyan volt, mint egy medence. Az összes hideg lélegzetet később adtuk hozzá.”

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

3. Gloria Stuart az egyetlen hiteles színésznője a produkciónak.

Az idős Rose Dawson az egyetlen személy, aki valójában élt a Titanic elsüllyedése évében. Igaz, csak másfél éves volt. 1910-ben született az idős Rose-t játszó Gloria Stuart, és száz évesen hunyt el, 2010 szeptember végén.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

4. Jack rajzait nem Leonardo DiCaprio készítette.

Leonardo DiCaprio egy fiatal rajzművészt játszik a filmben, aki egy vázlatfüzetben rejti műveit. Ezeknek valódi alkotója pedig nem más, mint a rendező, James Cameron, ő készítette az összes alkotást a vázlatfüzetben, beleértve a portét, melyen Rose egy szál nyakláncban feszít.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

5. DiCaprio hibázott, a rendező benne hagyta a filmben.

Amikor Jack előkészíti a terepet a portréhoz, azt kell mondania Rose-nak, hogy “Feküdj a kanapéra!” szövegkönyv szerint, de Leonardo bakizott, és azt mondta, “Feküdj az ágyra…a kanapéra!”. A rendezőnek viszont annyira tetszett a botlás, hogy benne hagyta  a filmben végül.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

Titanic (film)
Te elsírod magad a Titanicon?

Borítókép: Playbuzz.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta