Hogyan kell a magyar borvidékeket népszerűsíteni egy rallye versenyen?

Rovat

Megosztás

Nem nagy ördöngösség. A résztvevőket elkalauzolják a híres magyar borvidékekre miközben a versenyzők autóba ülnek és levezetnek 1000 kilométert a Városligettől indulva, a Tokaji, Egri és Mátrai borvidékeken át, egészen a célig. Ez lenne a XX. Magyar Borok Útja Rallye.

Az augusztus 28-án induló három napos versenyről a Juventus RadioTours műsorában is kaptunk egy kis ízelítőt, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvetésével. A vendég, aki elárulta, hogy mire számíthatnak az idei eseményen a versenyzők és a résztvevők, nem más volt, mint Megay Róbert, az esemény szervezőbizottságának társelnöke.

borok3

Rendben aláírom, 1000 kilométert rendes navigációs segítség nélkül nem a legegyszerűbb levezetni, de a gyönyörű látvány és az élvezetes programok kiengesztelő élményt nyújthatnak a versenyzőknek.

A jelenlévőknek nem csak arra van lehetőségük, hogy együtt izguljanak a versenyzőkkel, de kóstolót is kaphatnak az igazi hazai borok ízvilágából és megismerkedhetnek a különböző helyek szépségeivel, szokásaival és kultúrájával. Sőt, még élvezetes ügyességi feladatokat is teljesíthetnek.

rallye_forgo

A gasztronómiai és turisztikai látványosságok, valamint élvezetek mellett, kiemelkedő figyelmet fordítanak a szervezők a biztonságra. A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságos közlekedés népszerűsítésére. A versenytagok csak azután kóstolhatnak bele a legízletesebb borokba, ha már letették a slusszkulcsot.

A legelső Magyar Borok Útja Rallye-t egyébként 1996 augusztusában rendezték meg Regőci Attila elgondolásával, azóta pedig nincs olyan év, hogy ne fordítanának időt erre a három napos rendezvényre, hiszen rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Nem ritka, hogy ismert és neves emberek is részt vesznek az eseményen. Nem különben, a 99 másik autó mellett Dr. Kiss Róbert Richard is a rajmező mögé fog állni pénteken, úgyhogy lesz kinek szurkolni idén. 🙂

 

XX. Magyar Borok Útja Rallye
Te jelentkeznél ilyen versenyre? Persze csak, ha elmúltál 18.:D

 

Hallgasd te is a Juventus RadioTours műsorát a 103,9 MHz-es frekvencián, kedd este 19:00 órától, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! 🙂

Fotók: privatetravelblogdotcom.files.wordpress.com, regokft.hu, bevezetem.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta