5 dolog, amit tudnod kell a megújuló energiaforrásokról

Rovat

Megosztás

A fosszilis anyagokkal szemben mára már egyértelművé vált, hogy a jövő bizony a megújuló energiáé. A világ is ebbe az irányba tart, és komoly lépéseket tesznek a világ vezetői, hogy ezek a technológiák terjedjenek el.

Portugáliában a szélenergia elterjedése 5 év alatt 15-ről 45%-ra emelkedett. Ez hatalmas mértékű változás. Tulajdonképpen a lakosság majdnem a fele szélerőművekből előállított energiát használ. A Portugálok ezzel nagy lépést tettek a Föld megóvása felé.

Európa és Észak Afrika 2050-re teljesen megújuló energiát használhatna. A fejlődés olyan méretű, hogy még a mi életünkben bekövetkezik az, hogy kizárólak ezekre az energiaforrásokra támaszkodunk. Csak gondoljunk bele, hogy már most elég sok elektromos autó közlekedig az utcákon.

Kína 2009-ben mindössze egy óra alatt felépített egy szélerőművet. Ez ugyan rohamtempónak tűnik, ami még az is. Ez csupán egy rekordkísérlet volt, de tény, hogy lehetséges. Ha a valóságban nem is egy óra alatt, de egy nap alatt biztosan fel lehet építeni egy ilyen szerkezetet. Napi egyel is évente 365 jöhetne létre, ami szép teljesítmény.

2050-re a Föld energiaszükségletének 95%-át a megújuló energia teheti ki. Ez azt jelenti, hogy szinte minden autó elektromos lenne, atomerőművekre pedig egyáltalán nem lenne szükség.

Izland energiaszükséglete az elmúlt 30 év alatt sokat változott. 75%-al kevesebb szénre van szükségük, valamint 80%-al kevesebb geotermikus eredetű anyagot használnak el. Ez a változás jelentős, hiszen ezzel is igyekeznek megóvni a Földet.

5 dolog, amit nem tudtál a megújuló energiaforrásokról!
Te igyekszel megóvni a környezetet?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,669RajongóLike
179,606KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta