Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / 5 dolog, amivel segíthetsz magadon, ha hirtelen felkapod a vizet!

5 dolog, amivel segíthetsz magadon, ha hirtelen felkapod a vizet!

Sokszor húzod fel magad apróságokon? A mindennapi problémák egyre nagyobbaknak tűnnek? Nem tudod, hogyan kezeld őket? Segítünk!

Hoztunk 5 dolgot, amivel ezt ki tudod küszöbölni! Persze, nem ígérjük, hogy könnyű lesz! Kellesz hozzá te is!

I. SZÁMOLJ EL MAGADBAN TÍZIG

Forrás: indy100.com

Ez viccesnek tűnhet, de nagyon hasznos tud lenni! Ha hirtelen haragú vagy és könnyen felhúzod magad, ez a módszer segíthet neked! Mielőtt megszólalnál, számolj el magadban tízig. Hidd el, amit először mondtál volna – tíz másodperc után teljesen át fog változni egy új mondattá és hálás leszel magadnak érte!

II. MOSD MEG AZ ARCOD HIDEG VÍZZEL

Forrás: allure.com

Persze ezt a módszert is akkor tudod alkalmazni, mikor van erre mód és idő! Azonban tiszta fejjel minden másnak tűnik, és nem véletlenül van a mondás, hogy „hűtsd le magad”! A heves természeted miatt könnyen lehet, hogy a dühtől nem látod tisztán a dolgokat – vonulj félre, most meg az arcod és nyugodtabban próbálj meg újra nekifutni a dolgoknak!

III. MEDITÁLJ

Forrás: medium.com

Persze ne éppen akkor kezdj el meditálni, amikor egy veszekedés elején vagy közepén vagy. Ez hosszú távon segíthet neked kezelni az indulataidat! Mindenképpen találj alkalmat, amikor félre tudsz vonulni és nyugalomban tudsz egy picit meditálni. Ez lehet egy kis pihenés is, ami alatt próbálsz a pozitív dolgokra koncentrálni – a lényeg, hogy engedd el magad és lazítsd el a testedet, majd próbáld ugyanezt tenni az elméddel is! Hagyd, hogy kikapcsoljon kicsit!

IV. KONCENTRÁLJ A POZITÍV DOLGOKRA

Forrás: clevelandheartlab.com

Nem biztos, hogy elsőre sikerülni fog, de minél többet alkalmazod ezt a technikát, annál gyakorlottabb leszel benne! Fontos, hogy lásd a szép dolgokat az életben és fel is ismerd azokat. Ne mindig – sőt, soha ne a rossz dolgokra koncentrálj! Ezeket jobb észre sem venni, megfeledkezni róluk! Persze nem könnyű, azonban ha valami rossz dolog történik, kapaszkodj valami pozitívba, hidd el, sokat fog segíteni!

V. VONULJ EL EGY KIS IDŐRE

Forrás: medium.com

Ha úgy érzed, eleged van, szükséged van egy kis magányra – ne félj elvonulni és különválni egy kis időre mindenkitől! Gondold át magadban a dolgokat és tiszta fejjel újra fuss neki a problémák megoldásának. Hidd el, sokkal jobb és könnyebb lesz utána!

+1 TIPP

VI. TALÁLD MEG, AMIT SZERETSZ CSINÁLNI – AMI KIKAPCSOL

Ha nem megfelelő megoldás számodra a meditáció, próbálj ki bármilyen olyan dolgot, ami könnyen kikapcsol. Lehet ez olvasás, írás vagy sport is, a lényeg, hogy közben el tudd terelni a figyelmed a mindennapi dolgokról és el tudd engedni magad! Miután rátaláltál, ezt a tevékenységet próbáld heti 2-3 alkalommal végezni,  hogy legyen benne rendszeresség, így mindenképpen hatékony megoldás lehet a számodra!

Ha pedig még nem olvastad az idegesítő tesókról szóló cikkünket, mindenképpen pótold!

5 dolog, amivel segíthetsz magadon, ha hirtelen felkapod a vizet!
Te hirtelen haragú vagy?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share