5 érv, amiért nem kéne kihagynod a reggelit

Rovat

Megosztás

A reggelit kihagyni az egyik legnagyobb hiba, amit az étkezési szokásaidban elkövethetsz. Cikkünkben összeszedtünk öt érvet a bűn ellen, amelyet reméljük, te nem követsz el. Olvasd el, miért fontos az, hogy minden nap reggelizz.

1. Jót tesz az egész egészségednek!

Rengeteg tanulmány készült arról, hogy azok, akik minden reggel étkezéssel kezdik a napot, sokkal egészségesebbek maradnak hosszútávon. Egy Harvardon végzett kutatás alapján csaknem 27 ezer megkérdezett 45 és 82 év közötti amerikai férfi válaszát vizsgálta meg, és arra jutottak, hogy 27%-kal nagyobb az esély a szívkoszorúér-betegségre, mint azoknak, akik reggelivel indítják a reggelt.

Emellett sokkal fogékonyabbak is voltak a szívrohamra, mivel ez a betegség sokszor jár rossz vércukorszinttel is.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

2. Fejleszti a memóriádat!

13 és 20 év közötti fiatalok esetében vizsgálták ennek a feltevésnek a bizonyosságát. Arra jutottak a kutatók, hogy a magas reggeli energia-bevitel kedvező hatással van a rövidtávú memóriára. Vagyis, egyél reggel, hogy el ne felejtsd, hogy mi lesz az első órád, és hogy mit kell tudnod a dolgozathoz, ha már csak a buszon tanulsz rá.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

3. Jobb hangulatod lesz tőle!

Egy 1999-ben végrehajtott teszt szerint azok, akik gabonaalapú táplálékot vettek magukhoz reggeli gyanánt, azok jobb kedvvel és nyugodtabban ültek be kitölteni a tesztet, mely azt vizsgálta, hogy vajon milyen a hangulata az embereknek a reggeli gyűrődések terén, mint például egy vizsga, teszt kitöltése.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

4. Segít kalóriákat elégetni!

Akár diétázol, akár nem, a reggeli segíteni fog abban, hogy a nem kívánt kalóriák lecsusszanjanak rólad. Ha reggelire betárazol, majd napközben csak kicsiket csipegetsz, az jobban növeli az anyagcserédet, ezáltal még akár fogyhatsz is, ha szeretnél, de hízni biztosan nem fogsz.

Gif: Hellogiggles.com
Gif: Hellogiggles.com

 

5. Jobban tudsz koncentrálni.

A suliban fontos, hogy egész nap oda tudj figyelni, ez pedig a reggeli kihagyásával nehezebben fog menni. Nem arra fogsz figyelni, amit a tanár mond, hanem csak arra, hogy a gyomrod korog, és legalább délig nem is fogsz ételhez jutni, hacsak nem vittél magaddal az iskolába.

De ekkor már nem sokat ér az az étel, mert nem reggelire etted meg. Fontos, hogy az órák előtt kapj be jókora valamit, és ne közben, mert annak kisebb a hatása már.

Gif: Tumblr
Gif: Tumblr

 

Reggeli
Te szoktál reggelizni?

Borítókép: Integrateisgreat.eu

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta