Vannak bizony olyan ételek, amelyek habár nagyon-nagyon ízletesek és finomak, néha kicsit árthatnak nekünk. Bélgáz termelődhet megevésük után, ami néha fájdalommal is járhat, ha nem vigyázunk az evéssel. Hogy melyek azok az ételek, amelyeket jobb óvatosan enni, mert a végén félve lépünk ki a lakásból is, eláruljuk!
1. Káposztafélék
Vannak olyan zöldségek, amelyeket nehezebben tudja szervezetünk megemészteni, így sokkal tovább is tart az emésztés, miközben gáz képződik bennünk. Ilyen étel például a spárga, a kelbimbó és a káposzta. Néha az olyan ételek, mint például a borsó is okozhat puffadást.
2. Szorbitolt tartalmazó gyümölcsök
A szorbitol vagy szobit egy olyan cukoralkohol, mely egyes gyümölcsökben a természetben is előfordul, mint például a szilvában, az almában, az őszibarackban és a körtében.
3. Bab
Ez a klasszikus gáztermelő egy raffinóz nevezetű (három egyszerű cukorból, szőlőcukorból , gyümölcscukorból és galaktózból felépülő) szénhidrátot tartalmaz, melyet a szervezet nehezen emészt meg.
4. Tejtermékek
Azok számára, akik egy kicsit is allergiásak a tejtermékekre, a laktóz puffadást okozhat számukra, sőt, akár súlyos fájdalomhoz is vezethet egy-egy termék fogyasztása. Ebben az esetben a krémsajtot, a tejszínt, a tejfölt és a fagylaltot érdemes kerülni.
5. Hús
A fehérjében gazdag ételek eléggé sokáig megülik a gyomrunkat, és amíg meg nem emésztjük ezeket, a cukroknak és a baktériumoknak van idejük megtelepedniük a gyomorban. Ez sokszor okozhat puffadást, és gáz is keletkezhet, ami előbb-utóbb utat tör magának hátsófertályunkon. Az segíthet, ha mindig jól megrágjuk az ételt, és csak falatozunk, és nem faljuk az ételt.
Borítókép: Funnyordie.com