5 éves a Pallas Athéné Könyvkiadó, könyveik a 21. századi tudásbázis építését szolgálják

Rovat

Megosztás

Az ötödik születésnapját most ünneplő Pallas Athéné Könyvkiadó fennállása alatt 146 nemzetközi sikerkönyvet adott ki: 25-öt a közgazdaságtan-pénzügy; 46-ot a geopolitika; 70-et a menedzsment; 5-öt pedig a fenntartható fejlődés témaköréből. Ezek között 23 hazai szerző műve is megtalálható. Az évforduló napján jelent meg az Onthe Edge of Times című kötet, amelynek szerzője Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. 2019 szeptemberétől idén májusáig találkozhattak a jegybankelnök „100 Words” című cikksorozatával, amelyben aktuális gazdaságpolitikai, gazdaságelméleti és geopolitikai kérdéseket járt körbe. Az elmúlt években a kiadó védjegyévé vált, hogy minden egyes kötetüket szakértők közreműködésével, nyilvános eseményen mutatnak be az érdeklődőknek, e hagyomány ez alkalommal is folytatódott.

A Pallas Athéné Könyvkiadó 2017-ben azért jött létre, hogy könyveikkel a legújabb és legfontosabb kutatások eredményeit hozzák el Magyarországra a világ legrangosabb akadémiai hátterű kiadóinak gondozásából, mindezt a közgazdaságtan-pénzügy, a geopolitika, a menedzsment és a fenntartható fejlődés tématerületeiről. Ugyanakkor a magyar szellemi örökségek és tudásbázis megőrzése is missziójuk részét képezi. „Nagy büszkeség számunkra, hogy egyre több kiváló hazai szerző is szerepel a megjelenési listánkon” ­– emelte ki Cseh Katinka ügyvezető igazgató. Emellett saját, angol nyelvű köteteikkel a nemzetközi könyvpiacon is jelen vannak.„Könyveinkkel tudásbázist építünk, amely nemcsak a jelent szolgálja, hanem befektetés a jövőbe is. Ennek érdekében kiváló kapcsolatot ápolunk a világ élvonalába tartozó egyetemi műhelyekkel, például a Cambridge, a Harvard, az MIT (Massachusettsi Műszaki Egyetem), a NUS (National University of Singapore), az Oxford, a Princeton, a Stanford vagy a Yale könyvkiadóival, valamint számos nemzetközi presztízsű egyéb tudományos kiadókkal.”

A PABooks feladatának tartja a hazai közgazdasági örökség értékeinek felmutatását is. Ennek jegyében mutatják be Kopátsy Sándor több mint fél évszázadot felölelő munkásságát. Eddig négy kötetét jelentették meg.

Az elmúlt öt év alatt a kiadó védjegyévé váltak a könyvbemutatók, hiszen minden új kötetet nyilvános rendezvényen prezentálnak az érdeklődőknek. Ezekről podcast vagy videó is készül, amelyek bármikor visszanézhetők a kiadó social media oldalain.

Cseh Katinka ügyvezető igazgató elmondta, hogy az ünnepi könyvmegjelenés mellett születésnapi meglepetéssel is kedveskednek az olvasóknak: öt sikerkönyvük szerzőivel készítettek egy-egy tartalmas villáminterjút. A Ruth DeFriesszel(Mit tenne a természet?); Csizmadia Norberttel(Geofúzió); Horváth Leventével(A kínai geopolitikai gondolkodás); John Komlóssal(A valójában létező gazdaság és az emberarcú kapitalizmus alapjai), illetve Jonathan Passmore-ral (Így lehetsz coach!–hamarosan megjelenő kötet) készített podcastjaik már elérhetők a kiadó Facebook-oldalán és a podcast csatornáján (a Spotify- és az iTunes-platformokon).

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta