Ezt nézed:  / 18+ / 5 mentális zavar, amivel te sem akarsz találkozni soha!

5 mentális zavar, amivel te sem akarsz találkozni soha!

Szinte mindenki találkozott már pszichés problémákkal, de vannak olyan groteszk betegségek, amit egész egyszerűen nehéz felfogni, hogy léteznek.

 

Aki magát eszi

Valamilyen szinten mindannyian találkoztunk azzal, hogy elhalt hámsejtjeinket megesszük, például a szánkon belül elhaló hámsejteket mindenképp, de van, aki a szája szélét harapdálja, vagy rosszabb esetben a körmét rágja Ez önmagában még nem betegség, de más pszichés betegségekkel karöltve felnagyulhat és odáig fokozódhat, hogy az ember megeszi a saját ujjait, vagy kiharap egy darabot magából.

Fura dolgokat enni

A Pica nevű betegség arra késztet, hogy fura dolgokat fogyassz el. Csak a gyerekeknél és a terhes anyukáknál számít normálisnak azt, hogy olyan dolgokat kívánnak meg, aminek nincsen valós tápértéke, például a fém, a föld, vagy emberi ürülék, esetleg hányás…

Alice Csodaországban

Bizonyos mentális zavaroknak köszönhetően azt tapasztalhatjuk, hogy megnő vagy összemegy körülöttünk a világ.

Szellemkéz

Bár nem nagy számban, de vannak olyan emberek, akik egyik vagy mindkét kezük felett elveszítik az uralmat és az nem az akaratuknak megfelelően viselkedik. Például elkezdi fojtogatni a gazdáját.

Aki azt hiszi, hogy már meghalt

Vannak olyan emberek, akik meg vannak arról győződve, hogy már halottak. Ez a betegség azért veszélyes, mert úgy vélik, hogy halottabbak úgysem lehetnek, így könnyen kárt tehetnek magukban vagy másokban.

 

A lista alapjául a Tízes Lista videója szolgált: https://www.youtube.com/watch?v=gkcGutsDXco

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share