Top 5 tipp | Így nagyítsd a teret és pakolj praktikusan, ha kicsi a szobád!

Rovat

Megosztás

A látszat néha csal, és bizonyos esetekben ez a csalás még előnyös is lehet! Például, ha otthon csak néhány négyzetméteres a privát szférád. Az alábbi 5 praktikus tipp segítségével még a legkisebb szoba is – kis túlzással persze – bálteremmé varázsolható!

1. Színek

Bár a sötét tónusok most nagyon divatosak, de ha a szobád falának színéről van szó, inkább a világosabb árnyalatokat javasoljuk, azok ugyanis optikailag tágítják a teret. Ha mégis vágysz egy kis extrémitásra, akkor érdemes több színárnyalatot is kombinálni, esetleg az egymás mellett lévő falakat más színűre festeni. A plafon mindenképp legyen fehér vagy nagyon világos, ez ugyanis felfelé is nyitja optikailag a teret.

2. Praktikusság

Kis szobákban célszerű felfelé rendezkedni. Ha nagy belmagasságú a hely, egy galériaágy is szóba jöhet, a háromméteres belmagasságú szobákban viszont a falra szerelhető polcok és tárolók a nyerők! A tárolókat egyébként is pakolhatod egymásra, vagy elsuvaszthatod mondjuk az ágyneműtartódba és máris rengeteg helyet megspórolsz.

3. Fények

Igazán szerencsés vagy, ha az egyik falad csak ablakokból áll, szobád így nem csak fényesnek, de tágasnak is fog tűnni, és ebben az esetben csak egy jól megválasztott függönyre van szükséged. De nem kell csüggedned akkor sem, ha nem ömlik be elég természetes fény a szobádba: egy, de inkább több jól elhelyezett lámpa, és máris fényárban úszik a hálód.

4. Méretek

Photorepro: 1 /Daniel S

A kevesebb, néha több elvet alapul véve érdemes minimalizálni a bútorokat, nemcsak méret, hanem darabszám szerint is. A meglévő bútorok helyét pedig kedvünkre variálni egészen addig, míg el nem érjük a legoptimálisabb hatást. A kiegészítők esetében szintén tartsunk mértéket. Néhány praktikus és egymással jól kombinált darab nagyon divatos és hasznos lehet, de a sok apróság könnyen zsúfoltságot okozhat.

5. Tükrök

A lányoknak nem is kell mondani, hogy a teljes alakos tükör kötelező darab. De a tükör, a reggeli outfitted csekkolásán túl térnagyító funkcióval is bír. Vigyázz, mert a túl nagy tükör inkább nyomasztólag hat, a kis méretű pedig összenyomja a teret. Ha a fengshui is számít, akkor pedig véletlenül se rakd az ágyaddal szembe a tükröt. Tudod, a rossz szellemek miatt.

K. Vivien

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta