Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / 5 túlélési tipp, ha te vagy a házigazda a buliban!

5 túlélési tipp, ha te vagy a házigazda a buliban!

Bulizni mindenki imád, ugye? Imádjuk az összes random történetet, amik a bulikon történtek, elvetemült ötletek, kavarások, ám, ha te vagy a házigazda, nem csoda, ha parázol, hogy egyben maradjon a ház.

1.Elpakolás

Mielőtt bármit elkezdesz, mint házigazda, a legfontosabb, hogy semmi se sérüljön meg a házban. Ezért az összes értéket zárd el valahova, akár egy szekrénybe, akár egy szobába.

Fontos, hogy, ha nem akarod, hogy bemenjenek a vendégek valamelyik szobába, legegyszerűbb, ha bezárod és még az ajtóra is kiírsz valami tiltó szöveget.

2. Szabályok

Minden buli elején a házigazda elmond egy kisebb monológot, hogy mit szabad és mit nem, amire sajnos sokan nem figyelnek, mert mindenki csak bulizni akar, ezért csinálj egy Facebook eseményt mindenképpen és már ott írd le ezeket a dolgokat, hogy mindenkinek az eszébe legyen vésve, hogy mit lehet és mit nem.

3. Zene

A kötelező körök után rátérhetünk végre az izgalmasabb dolgokra, mint például a zene. Állíts össze több lejátszási listát, bemelegítő zenét, amikor még mindenki hangolódik a házibulira, beszélget, majd mindenképpen legyen egy táncolós, bulis lista is, amin nagyon sok szám van, hogy a vendégek esetleg válogathassanak is, hogy melyik menjen.

Ha vannak szomszédaid, a buli előtt mindenképpen menj át, és szólj nekik, készítsd fel őket a sok vendégre, talán kicsit hangosabb zenére, és biztosítsd őket, hogy rendes társaság jön, nem lesz semmi probléma. Ha nem is így látod, azért hitesd el velük. 🙂

4. Kaja és pia

Hihetetlenül fontos része a bulinak! Készülj sok rágcsálnivalóval, a hűtő ajtajára ragassz pár pizzéria telefonszámot és a Facebook eseményhez írd le, ha nincs esetleg plusz beugró pénz, hogy mindenki hozzon kaját és piát, amit fogyaszt, attól függetlenül, hogy nálad is lesz. Így elkerüljük a kaja-pia lopkodásokat és mindenki elégedett lesz.

5. Jókedv, de módjával

Nem azt mondom, hogy ne érezd jól magad, hiszen ez egy buli lényege, de te, mint házigazda nagy felelősséggel tartozol a szüleidnek a ház biztonságáért, ezért az alkohollal – ha innál – csak nagyon módjával és másfél óránként tegyél egy ellenőrző kört, hogy biztos minden rendben van-e.

Beszélgess mindenkivel, érezd jól magad, és tuti, hogy szuper bulit csinálsz majd.

Fotó: volio.me

 

Házibuli házigazda
Te bevállalnál egy házibulit nálatok?

Borítókép: hexjam.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share