5 vicces, de hasznos spórolási tipp az új évre!

Rovat

Megosztás

Ha már belekóstoltál a diákmunkákba, akkor nyilván tisztában vagy azzal, milyen nehezen lehet összeszedni egy pár tízest. És valószínű, hogy arra is rájöttél már, milyen könnyű elverni a pénzt. Nem szeretnénk jobb belátásra bírni, mert nem vagyunk a szüleid, de azért adunk pár tippet arra, mit tehetsz, hogy ne költs annyit.

1. Ne menj éhesen vásárolni!

Ha korgó pocakkal mész el vásárolgatni, könnyen meglehet, hogy olyan élelmiszereket is megveszel, amiket csak pillanatnyilag kívánsz meg. Éppen ezért ne portyázó farkasfalkákkal indulj neki a válogatásnak, hanem akkor, amikor tudsz objektívan gondolkodni 🙂

2. Légy gyűjtögető – és NE légy gyűjtögető

A kuponokat és kedvezménykártyákat általában megérni gyűjtögetni, mert a legtöbbel valóban jelentős kedvezményekre tehetsz szert, viszont azokat a dolgokat, amiket már nem használsz, mert meguntál vagy szükségtelen, inkább add el.

3. Írj költekezési listát!

Írd föl pontosan, mikor mire költöttél! De a legapróbb költekezéseket is, hiszen ekkor kapsz teljes képet arról, hogy hol úszik el a kezedből a pénz.

4. Apró háztartási figyelmetlenségek

Ha nem zárod el jól a csapot vagy egyszer fölkapcsolva hagyod a fűtést, könnyen olyan költségekbe verheted magad, amik szükségtelenek és alattomosan sokba kerülhetnek.

5. Figyeld az ingyenes programokat!

A szabadidős tevékenységekre rengeteg pénzt tudunk költeni: mozi, vacsi, koncert… Ezeken úgy fogsz tudni spórolni, ha keresed azokat a megoldásokat, amik még minőségi szórakozást biztosítanak, de nem túl drágák. mindig figyeld a diákkedvezményeket, vagy azokat a belépési lehetőségeket, amikor bizonyos időpont előtt ingyen mehetsz be egy helyre.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta