7 dolog, amit az igaz barátod sosem tesz meg veled

Rovat

Megosztás

Neked vannak barátaid? És ők igaz barátok? Nos, ebben a cikkben ezt letesztelheted. Olvasd el, hogy mi az a hét dolog, amit az igaz barátod sosem tenne meg veled.

Bizalom megsértése

A barátoknak meg kell, hogy legyen az a képességük, hogy bíznak egymásban. Ha megbízható a barátod/barátnőd, akkor tudhatod, hogy a gondjaid, gondolataid, a vágyaid, a terveid melyeket csak vele osztottál meg, biztonságban vannak. Elég gáz, ha a naplód egy oldalát megosztod vele, és másnak az egyik csaj matekról épp azt meséli a többieknek, amikor beérsz a suliba, hogy mekkora egy láma vagy. Ha öribarid felfedi a titkaid mások előtt, az a barátságotokba is kerülhet és persze ez fordítva is igaz.

Nem számíthatsz rá

Egy kicsit langyinak hangzik, de igaz, hogy a barátoknak mindig tudniuk kell, hogy bízhatnak egymásban és bárhol, bármikor számíthatnak a másikra. Ez nem azt jelenti, hogy egy pár perces késés megöli a kapcsolatot, de amikor számodra valami fontos dolog van készülőben és a barátod/barátnőd tojik rá, az nagyon rosszul tud esni és a sok vita a kapcsolat végéhez is vezethet.

running-late-comic

Skótóskodik

Egy baráti kapcsolatban szükség van néminemű nagyvonalú gesztust is nyújtani a másik számára. Nem azt jelenti, hogy minden nap meghívod egy kávéra, vagy ajándékokkal halmozod el. Nagyvonalú gesztus a türelem, a segítőkészség, az idő, a jókedv, a nyitottság is. Megoszthatjátok egymással a ruháitokat, a zenéiteket, a könyveiteket, a reggeliteket, az ebédeteket. Ez persze banálisan hathat, de ha valaki ezeket sajnálja tőled, az vajon tényleg szeret téged?

irigy-p_sztor-600x467_converted

Kibeszél a hátad mögött

A barátok nem viszonyulhatnak így egymáshoz. Ha a másikat a háta mögött beszéled ki az csúnya, sőt gyáva dolog. Ha valami zavar a másikban azt face to face kell a tudtára adnod, nem mint egy gerincét hagyott puhatestű, egy harmadik félnek panaszkodnod. Ha fontos számodra a másik és te is számára, akkor biztosan meg tudjátok a problémákat beszélni egymással és megoldást is találtok rájuk.

Kihasznál

A barát az, aki úgy szeret téged, amilyen vagy. Nem azért, amennyi hasznot húz belőled, nem azért amennyi pénzt, vagy kaját, vagy cigit tud legombolni rólad. Persze, ha nagyon szeretnétek moziba menni, de ő nem engedheti meg magának, meghívhatod. Cserébe pedig megcsinálja a hűen utált matek házid, vagy az angol leckéd segít megtanulni. Valamit valamiért. Így mindjárt nem egyoldalú a dolog.

Megsérti a határaidat

Fontos, hogy a kereteket lefektessétek, mi az amiről lehet beszélni, amit lehet csinálni és a másiknál még nem veri ki a biztosítékot. Ha neked nem para arról beszélni, hogy tegnap hogyan elégítetted ki magad, attól még lehet a barátnőd rákvörös fejjel fog menekülni a szobádból, a házadból, és a világból is. Kérdezd meg egyáltalán érdekli-e.

Lefekszik életed szerelmével

A legjobb barátod nem feküdt le a pasiddal/csajoddal! Vagy mégis? Még ha az igazság gyakran fáj is, mert elragadott a pillanat heve és nem gondoltál a best friend-re, a legjobb dolog akkor is az őszinteség. Az egyetlen módja annak, hogy bűntudat nélkül nézhess a másik szemébe, ha bevallod az igazat. Már ha nézhetsz még a szemébe.

 

Foto: nastol.com.ua,31.media.tumblr.com, oszthatod.eu,youngisthan.in, media1.keepbusy.net, sharmikthakar.com, media3.popsugar-assets.com, pleated-jeans.com,

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta