Ezt nézed:  / Suli / 7 dolog, amivel többre mész az életben, mint a matekkal

7 dolog, amivel többre mész az életben, mint a matekkal

Ülsz a házifeladat fölött, próbálod értelmezni a feladatot és közben a kétségbeesést felváltja a düh: mégis mi szükséged lesz neked erre az életben? Sokan gondolják úgy, hogy az iskola nem az életre tanít, holott vannak dolgok, amikre valóban szükséged lesz a nagy betűs Életben és mégsem tanítják.

Pozitív gondolkodás

A gondolatoknak valóban teremtő ereje van és ez nem kamu. Persze ne arra gondolj, hogy képes leszel tárgyakat mozgatni vagy hasonlók. Egyszerűen elég ha hiszel abban, hogy sikerülni fog amit elterveztél, lásd meg mindig a lehetőségeket a rosszban is és higgy abban, hogy elérheted, amit akarsz. Csipetnyi pozitivitással valóban a jó irányba terelheted az életed, a jó és a helyes irányba: a boldogság felé.

Elfogulatlanság

Elfogulatlannak lenni a másik iránt azt jelenti, hogy meglátod benne a lehetőségeket. Nem azt veszed készpénznek, amit mutat magából, különösen ha az egy negatív kép, nem az alapján ítéled meg, hogy honnan jött, mit csinál, hanem nyitott vagy arra, hogy mit tud kihozni magából.

Önszeretet

Természetesen itt ne a túlzásba vitt önimádatra gondolj, hanem az egészséges önszeretetre, ami szükséges ahhoz, hogy magabiztosan járd végig az életet. Ez az egyik legfontosabb dolog, amit megtehetsz önmagadért és másokért, hiszen ha jóban vagy önmagaddal, a világgal és másokkal is jóban leszel.

truth lady gaga be yourself be orginal

Önazonosság

Ugye te is jártál már úgy, hogy valamit rád kényszerítettek, amit nagyon nem szerettél volna és nem is voltál jó benne. Ha kilépsz a nagybetűs Életbe, választanod kell majd, hogy munkát szeretnél vagy hivatást. Mi a különbség? Az egyiket azért csinálod, mert elvárják tőled, a másikat azért, mert jó vagy benne, szereted, nem tudsz élni nélküle, ki tudsz benne teljesedni. Ne engedj semmiféle nyomásnak, csak maradj önmagad!

Jelenlét képessége

“Jelen kell lenni!”  Ez a tanács mindenki számára megszívlelendő, aki nem szeretné, hogy elszaladjon mellette az élet és a végén arra eszméljen, hogy nem tapasztalt meg belőle semmit. Éld át, amit éppen csinálsz, élvezd a pillanatot és ne hagyd, hogy a félelmeid eluralkodjanak rajtad és elrabolják tőled a pillanat örömét. Ha moziba mész a haverokkal, de a héten dogát írsz, ráérsz vele törődni a mozi után is, persze kezdd el időben a tanulást, csak ne hagyd, hogy beárnyékolja az egész hetedet.

Hitelesség

Egyszerűen csak légy önmagad. Ilyen egyszerű. Ne akarj másokat utánozni, megfelelni mások elvárásainak, idomulni egy olyan formához, amibe úgysem fogsz belepasszolni és csak kényelmetlen lesz. Te vagy önmagad számára a legideálisabb és a legtökéletesebb forma.

Bízz magadban!

Ne engedd, hogy mások véleménye irányítson, egyedül csak az a fontos, hogy magad miatt csinálj meg valamit, ne mások kedvéért. A saját értékeid, céljaid vezéreljenek, hiszen csak így lehetsz harmóniában az életeddel és önmagaddal! Hidd el előbb-utóbb belefáradsz abba, hogy mások mondják meg jó-e, amit csinálsz.

emma stone shrug shrugging be yourself

 

7 dolog
Melyik tantárgyat utálod a legjobban?

Képek: photos-publikdomain, giphy

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share