Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / 8+1 ok, amiért imádjuk a kalandparkokat

8+1 ok, amiért imádjuk a kalandparkokat

Ha kalandpark, akkor Zamárdi! A folyamatosan megújuló park számos izgalmas kihívással vár titeket 2017-ben is! A jövő évi, osztályoknak szóló program kialakításában részt vehettek ti és a tanáraitok is.

Tegyétek próbára magatokat, feszegessétek határaitokat barátaitokkal az egyik legismertebb és legnagyobb kalandparkban, amelyet akár az ország legszórakoztatóbb szabadtéri tornatermének is tekinthetnénk! Most pedig lássuk, miért is király dolog a Zamárdi Kalandparkba menni – akár családdal, akár osztálykirándulni!?

1. Együtt lóghatsz barátaiddal!

Szó szerint lóghattok műindákon, köteleken, Tarzan-hintán és kötélhídon, melyek az élő fák lombkoronáinak szintjén kialakított fantáziadúsan tervezett kalandpályák, azaz akadálysorok részei. Ha osztálykirándulásra – vagy bármilyen más csapattal – jöttök, akkor pedig kipróbálhatjátok az egyedülállónak számító  csapatpályákat, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy csak párban, egymást segítve tudtok eljutni a következő fáig. Garantáljuk, hogy egyrészt nem fog simán menni, másrészt – éppen ebből következően –, szét fogjátok röhögni magatokat!

zamárdi_kalandpark03

2. Életed legnagyobb kalandjába ugorhatsz fejest!

A PowerFan ugrótorony már méreteiben is impozáns látványt nyújtó eleme a Zamárdi Kalandparknak, nem is beszélve a pazar kilátásról, amit csak a legbátrabbak csodálhatnak meg. Az ugrótorony egy „szabadesés-szimulátor”, amit az országban jelenleg kizárólag a Zamárdi Kalandparkban próbálhattok ki. 12 méteres – természetesen teljesen biztonságos – szabadesés vár rátok, amely kíméletes fékezéssel ér véget – pár centivel a talaj fölött…

zamárdi_kalandpark05

3. Tuti lesz sikerélményed!

A kalandparkban több mint 200 akadály vár Rád! Az akadálypályák kialakításánál fontos szempont volt, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, ezért a pályák fokozatosan nehezednek, mindenki a saját korlátait feszegetve tud tovább és tovább jutni a kalandpályákon. Az 1-es akadálypálya a legkönnyebb, ezt szinte kivétel nélkül mindenki teljesíteni tudja. Természetesen rajtad áll, hogy hány pálya teljesítését vállalod – elmehetsz egészen a 7-es fokozatig.

4. Átszelheted felülről a Balatont

A kalandpark saját „mini”Balatonja felett több száz méter hosszan húzódik a park sztárja, legnépszerűbb attrakciója: a több állomásos csúszópálya, melyen a tó felett süvíthetsz oda-vissza a magasban. (Lányoknak sikoltozni kötelező…) Indulásnál és érkezésnél is képzett animátorok lesznek segítségedre. Speciális beülővel rögzítenek a kötélhez, így nem kell félned, hogy esetleg a vízbe esel.

zamárdi_kalandpark07

5. Csatázhatsz a víz felszínén!

Próbáltad már a dodzsemet? Bejött? Na, képzeld el ugyanezt vízen! Felturbózva azzal, hogy alaposan feltöltött vízigéppisztolyokkal lövöldözhettek egymásra! Két kalandpálya közötti marhuláshoz ideális!

zamárdi_kalandpark10

6. Szállj ki a mókuskerékből, szállj be a vízigolyóba!

A 3 m átmérőjű vízigolyó mindenkinek szórakoztató: a barátaidnak azért, mert viccesen nézel ki benne, neked pedig azért, mert izgalmasabb a feladat, mint amilyennek látszik: a cél, hogy a golyóban meg tudj állni, megtaláld az egyensúlyodat, és minél nagyobb távolságot tudj megtenni a vízen úgy, hogy közben talpon maradj. Nem árulunk zsákbamacskát: esni fogsz! A partról – valószínűleg nem komoran – figyelő barátaid pedig végre megláthatják benned az akrobatát!

7. Kitalálhatod, hogyan találj ki a labirintusból!

A saját vasútállomással (a kalandpark gőzösének állomásával) rendelkező labirintusrendszeren átjutva egy hatalmas hajó fedélzetén találod magad. Innen egy csúszdán keresztül csúszhatsz a hajó gyomrába, közvetlenül egy minilabda tengerbe! Ugye Te is mindig erről álmodtál?

zamárdi_kalandpark01

8. Kamatoztathatod az iskolában megszerzett lexikális tudásodat! Még kincs is jár érte!

A kalandpark megint újdonsággal készül jövőre. Csapatokba verődve oldhattok meg feladatokat, melyeknek egy feltételük van: vágjon az eszetek, mint a borotva, mivel a kincskeresés közben a tananyaghoz kapcsolódó kérdések megválaszolása fogja segíteni a továbbjutásotokat. Megsúgjuk: érdemes átnéznetek előtte a fizika törvényeit!

+1. Ingyen is kalandozhatsz!

Segítsétek a kalandpark munkáját és nyerjetek! A Zamárdi Kalandpark diákoktól, tanároktól egyaránt várja a jópofa ötletes kérdéseket, játékos feladatokat, amik a tananyaghoz tartoznak – alsós, felsős és középsulis kategóriában egyaránt. Akik elküldik ötleteiket a kapcsolat@kozepsuli.hu email címre, azok között kétfős belépőket sorsol ki a kalandpark! A fizikai törvényszerűségeinek ismerete is jól jöhet! 😉