Véletlenek a filmiparban

Rovat

Megosztás

Rocky Balboa neve egybeforrott a kitartáséval és története amellett, hogy beindította Sylvester Stallone karrierjét, milliókat inspirált. Holott, a forgatókönyv egyik korai változata szerint a fiatal ökölvívó apránként ráébred arra, hogy nem akar bokszolói karriert, így, hogy véletlenül se lehessen belőle hivatásos bunyós, a nagy meccsen szánt szándékkal padlót fog.

Az első Terminátor esetében egyetlen kivágott szereplőn múlt, hogy nem valami teljesen mást kaptunk. A Michael Biehn által alakított Kyle Reese ugyanis egy társat kapott volna, mégpedig egy kiborg-kutya személyében.

A Kill Bill első részének legvéresebb jelenetében a Menyasszony egy egész bandával veszi fel a harcot és kiváló kardforgatóként diadalt arat felettük. Ám, a eredeti tervek szerint nem csak pengéjével, hanem kissé meglepő módon egy bumeránggal is osztotta volna a halált a nagy leszámolás során.

A reality-k elé görbe tükröt tartó Truman Show címszereplője egy alapvetően tisztességes fickó, aki csupán  tudni szeretné, hogy ki ő és, hogy miért is egy gondosan megkonstruált hazugság az egész élete. Ám, a kezdetek kezdetén jóval kevésbé volt szerethető, hiszen amellett, hogy egy prostituálttal megcsalta a feleségét, később meg is kínozta a nőt, sőt, egy csecsemő földhöz vágásával, valamint egy férfi lelövésével is fenyegetőzött.

A kiváló rajzfilmjeivel kicsiket és nagyokat egyaránt a mozikba csalogató Pixarnál sem ritka, hogy az illetékesek meggondolják magukat. A Toy Story Woody-ja például eleinte egy hasbeszélő babája volt, ráadásul úgy tervezték, hogy ő lesz a történet társain diktátorként uralkodó, alávaló gaztevője, aki ellen végül fellázadnak a többiek. A Disney döntéshozóinak tetszését azonban nem nyerte el az ötlet, így szerencsére az írók újradolgozták a forgatókönyvet.

A WALL·E-nél is nehéz elhinni, hogy sokáig egy idegen faj elleni háború állt a középpontjában. Azonban, ha mindent úgy forgattak volna le, ahogy kitalálták, akkor a Géleknek nevezett, gonosz, zselészerű űrlényekkel való harcon izgulhattunk volna. Ám, miután az elengedhetetlen nagy csavart, miszerint a furcsa kreatúrák valójában emberek zéró-gravitációs környezetben a felismerhetetlenségig megváltozott utódjai, túl bonyolultnak találták egy gyermekfilmhez, egy jóval szelídebb történetet kaptunk.

Végül, igazolva, hogy a legnagyobbak is követnek el hibákat, nem szabad elfelejtenünk a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) befejezésének majdnem-fiaskóját. Elvégre, míg az Oscar-díjjal kitüntetett film megannyi kérdést felvető vége sokak fantáziáját beindította, addig az eredeti roppant nagy csalódás lett volna, mert abban Johnny Depp-től egy életre kelt Jack Sparrow poszter kérdezte volna meg, hogy mégis, mi a fenét csinál. Ezzel arra kívántak utalni, hogy Riggan Thomson-hoz hasonlóan az egykor szebb napokat is látott színész is elérte, hogy egyetlen karakterrel azonosítsák, ám a poént túl laposnak, sőt, borzalmasnak találták.

G.K.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta