Tömegesen pusztultak el a delfinek Japánban

Rovat

Megosztás

Több, mint 150 fehérajkú kardszárnyú delfin sodródott partra pénteken Japánban. Csak néhányukat sikerült visszajuttatni a Csendes-óceánba, a helyiek és a parti őrség nagy igyekezete ellenére. Az állatok egy földnyelven feküdtek, a Japán északkeleti részén fekvő Hokota strandjától tíz kilométerre.

delfinek-2

Az összesen 156 partra vetődött tengeri emlősből összesen hétnek sikerült megmenteni az életét: több elpusztult, volt olyan állat, akit el kellett altatni, mert reménytelennek tűnt, hogy megmenthető lenne élete. Hiába sikerült hétnél több delfint visszatenni a vízbe, az áramlat visszasodorta őket a partra. Az emberek vödrökkel locsolták őket, mások vizes törölközőt fektettek a testükre, hogy megóvják őket a kiszáradástól.

delfinek-1

Előfordult már hasonló eset 2011-ben, amikor “csak” ötven delfin pusztult el. Most tudósokat várnak a helyiek a helyszínre, hogy megtudják, mi lehetett az oka a tömeges partra vetődésnek. Jamadao Tamaszu, a Nemzeti Természettudományi Múzeum kutatója úgy gondolja, hogy a tájékozódáshoz kibocsátott delfines ultrahangokat elnyelhették a homokpadok, ezért tévedhettek el az állatok. A fehérajkú kardszárnyú delfin viszonylag gyakori a japán vizeken, az állatvédők tiltakozása ellenére a halászok évente több százat ejtenek el belőlük.

https://www.youtube.com/watch?v=RroYq1dXUrg

 

 

Foto: erdekesvilag.hu

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta