Nálunk a legjobb cserediáknak lenni

Rovat

Megosztás

Egy tavaly decemberi felmérés szerint a világ ötven országa közül Magyarországon a legjobb cserediáknak lenni.

A Magyarországon 1990 óta működő American Field Service (AFS) nemzetközi diákcsere-programok szervezésével foglalkozó nonprofit szervezet összegzése szerint a magyar diákok évente mintegy 25 országba utaznak. A célországok között továbbra is vezet az Amerikai Egyesült Államok, emellett sokan választják Németországot, Franciaországot és Olaszországot.

A felmérésben cserediákok, fogadó és küldő családok, illetve a diákokat fogadó iskolák értékelték az egyes országok helyi AFS szervezeteinek általános teljesítményét, s a rangsorban 50 ország közül Magyarország végzett az élen. Hazánk elsősorban a thaiok, a törökök, a japánok, az olaszok és a németek körében népszerű célország. Idén 17 országból több mint 100 diákot fogadtak a program keretében.

Mi az AFS?

Az AFS a világ egyik legnagyobb, legrégebbi diákcsere szervezete, amelyet az első világháború során mentősofőrként önkénteskedő egyetemisták hoztak létre 1914-ben, a világbéke és egy nyitottabb, toleránsabb világ megteremtése érdekében.  Az AFS programjai keretében több mint 80 ország 13 ezer diákja vesz részt minden évben 3-11 hónapos külföldi tanulmányúton. Az AFS szervezésében máig világszerte több mint 400 ezer középiskolás és fiatal felnőtt tanulhatott külföldön, ahol önkéntes befogadó családoknál éltek, és helyi iskolákban tanultak.

Forrás: MTI

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta