A Raksha Bandhan dalai a hétköznapi gonoszságról szólnak

Rovat

Megosztás

Új szöveges videó jelent meg a doom/stoner/southern zenekartól, a Raksha Bandhan-tól, melynek bemutatkozó nagylemeze már kapható az áprilisi HammerWorld magazin mellékleteként!

Meet Your God On A Dirty Bus címmel jelent meg az áprilisi HammerWorld magazin CD mellékleteként a ‘90-es évek sludge/doom metal, stoner/southern rock vonalán figyelemreméltóan otthonosan mozgó Raksha Bandhan 9 számos bemutatkozó nagylemeze.

A sötét hangulatú, intenzív korong a zenekar elmondása alapján ,,kilenc komor mondanivalójú dal a hétköznapi gonoszságról, és arról, hogy az ember istent játszik, de csak ördög marad”.

A lemez dalai erőteljes riffekkel, ritmusokkal és kórusokkal a Corrosion Of Conformity, az Alice In Chains, a Biohazard és a Down rajongótáborának lesz igazán kedvező hallgatnivaló, de aki Type O Negative hangzása mentén keresgél, az sem fog csalódni.

A lemez teljesen végighallgatható már online felületeken, a HammerWorld magazinnal együtt – amiben amúgy interjút is olvashatsz velük – pedig megtalálható a hipermarketekben, a benzinkutakon vagy az újságárusoknál!

“A szöveg arról a vietnámi buddhista szerzetesről (Thích Quảng Đức) szól, aki 1963-ban a rendszer elleni tiltakozásul nyilvánosan felgyújtotta magát, ebből is fakad a dalcím, mint „emberi fáklya”. Egyébként a Rage Against The Machine 1992-es bemutatkozó nagylemezborítón éppen ez a szerzetes látható égés közben.

Talán ez a dal hajaz zeneileg leginkább a Raksha Bandhan elődzenekarának tekinthető Sunwharf grunge-osabb világára.

Az ének végig dallamos, a gitárok pedig tele vannak Soundgarden és Monster Magnet hatású témákkal. A dal végén hallható tekerős gitárszóló spontán módon született meg hajnal 3 óra körül a Sounday Stúdióban, mondhatni kiszakadt a kézből, Vasti (Vastag Gábor – hangmérnök, producer) pedig érezte, hogy nem szabad kikapcsolni a felvétel gombot!” – mesélte az együttes a dalról.

A Raksha Bandhan zenekar háromnegyedét a korábbi Sunwharf zenekar tagjai alkotják (Szabó Tamás – gitár; Sára Norbert – dobok, Cserdi Imre – basszusgitár), hozzájuk csatlakozott Kelemen Ádám, mint énekes-frontember 2019-ben. A Sunwharf zeneileg viszonylag hasonló zenei terepen (stoner/grunge) mozgott, a zenekarban Tadeusz Rieckmann énekelt (korábban Dalriada, most Tyr dobos), valamint a zenekar utolsó éveiben Erdélyi Péter gitározott (ma Salvus-gitáros, Archaic-gitáros/énekes).

Raksha Bandhan: Meet Your God On A Dirty Bus

  • Welcome to Jonestown
  • Cafeteria Use
  • Torii Bloody Torii
  • Human Torch
  • Jacob’s Ladder
  • Daughter of Ganga
  • Comrade X
  • Dawn
  • New I Am

Képek: sajtófotók

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta