Ezt nézed:  / Suli / Az ítélet: lustaság!

Az ítélet: lustaság!

A mediterrán népek szeretnek lustálkodni, élvezni az életet és nem túlságosan komolyan venni azt. Ám van, amikor a jóból is megárt a sok és bírósági ítélet kell ahhoz, hogy felismerjék, túlzásba estek.

Spanyolországban egy fiatal nő azért fordult bírósághoz, hogy apját rávegye, továbbra is tartsa el őt. A nő már 23 éves volt és az volt a célja, hogy továbbra is apja pénzéből él majd, aki érthetően nem rajongott ezért az ötletért. Lánya még a középiskolát sem fejezte be és semmi nem érdekelte, csak a lustálkodás. Végül hoppon maradt, mert a bíró ítéletben mondta ki, hogy túl lusta, apja pedig nem köteles havi 93 ezer forintnak megfelelő összeggel támogatni immár felnőtt gyermekét!

Spanyolországban ez az ügy nem kirívó eset, már korábban is előfordultak hasonló perek. Az országban jellemző, hogy a fiatalok nem hogy nem tanulnak tovább, de nagy részük az érettségit sem szerzi meg. A többségük 30 éves koráig a családi házban él és szülei támogatják. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy egy ideje nem túl rózsás a helyzet munka fronton sem, hiszen a fiatalok körében 43%-kos a munkanélküliség.

 

Képek: sitepoint, youtube

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share