Ezt nézed:  / Hírek / Zsebpénz / Az OTP alapítványának OK Projektje a londoni Bett Show kiállítói között

Az OTP alapítványának OK Projektje a londoni Bett Show kiállítói között

Londonba utazott az OK Projekt, amely az OTP Fáy András Alapítvány irányításával fejlesztettek ki az OK Oktatási Központ munkatársai.  Az inspiratív pedagógiai megközelítéssel dolgozó, pénzügyi edukációval foglalkozó innovatív program jelen van a január 20-a és 23-a között megrendezésre kerülő Bett Show (British Educational Training and Technology Show)  kiállítói között, amely a világ legjelentősebb oktatási bemutatkozó és kereskedelmi rendezvénye. Ennek kapcsán beszélgettünk Bocskai Istvánnal, az OTP Bank társadalmi kapcsolatokért felelős  vezetőjével, aki maga is Londonban tartózkodik.

Milyen céllal jött létre az OK Projekt?

Elsődlegesen a társadalmi szemléletformálás  a fontos számunkra. Kiemelt célunk, hogy minél szélesebb körben váljanak ismertté azok a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási alapfogalmak, amelyek nélkül nehéz napjainkban boldogulni. 2012 óta Magyarországon több mint 20 000  diák vehetett részt térítésmentesen az OK Oktatási Központ interaktív, szórakoztató, a pénzügyi tudatosságot, vagy akár a karrierépítést fókuszba helyező foglalkozásain. Mivel a magyar közoktatás rendszerébe egyelőre nincs beépítve a pénzügyi edukáció, az OK Projekt hiánypótló kezdeményezés.

Miért fontos, hogy az OK Projekt részt vegyen a Bett Show-n?

A Bett Show a világ egyik legjelentősebb oktatási innovációs és kereskedelmi rendezvénye. Évente harmincötezer kiállítót, szakmai látogatót vonz a világ százhúsz országából. Aki számít az oktatási fejlesztések világában, az itt képviselteti magát kiállítóként.

A kiállítás ideje alatt több, mint 30 potenciális partnerrel tárgyalnak a lehetséges együttműködésről. El tudná mondani, milyen lehetőségei vannak az O.K. Központnak a külföldi piacon?

Tengerentúli, ázsiai országokból is érdeklődnek a program iránt. Sokan állami szerepvállalással, nemzeti programként is gondolkoznak az OK Projekt bevezetéséről.  Voltak olyan nagy, technológiával foglalkozó cégek, akiket az általunk kifejlesztett tartalom érdekel. Ebben az esetben ők adnák a technikai hátteret, mi pedig a tartalmat. Egy ilyen vásártól azonnali üzletkötéseket nem lehet várni, de a kapcsolatfelvételhez ideálisak a feltételek. Sok az érdeklődő, és mi bízunk benne, hogy a most kötött ismeretségekből a későbbiekben akár üzlet is lehet.

Hova lehet pozícionálni az O.K. Oktatási Központ szolgáltatásait a kiállítás többi résztvevőjéhez képest?

A Bett Show résztvevői nagyrészt oktatástechnológiai fejlesztésekkel foglalkoznak. Kevesebben vagyunk, akik az oktatás tartalmi oldalán vagyunk innovatívak. Olyan komplex jelenséggel, mint az OK Projekt, nem találkoztunk a kiállításon. Számunkra nem csupán az a fontos, hogy  a lehető legmodernebb technikai fejlesztésekkel adjuk át a tudást a fiataloknak, hanem a pedagógus, a tréner mindezt élményszerűvé is teszi a fiataloknak, így még alaposabb, maradandóbb lesz a foglalkozásokon szerzett tudás.

Diákok is kiutaztak a kiállításra Önökkel. Kik ők és mennyiben segítik a munkát?

2014 óta Nyíregyházán is működik OK Oktatási Központ, és Londonba is 6 nyírségi középiskolás diák kísért el minket. Mindannyian a Krúdy Gyula Gimnázium tanulói. A résztvevő gyerekek mind kitűnően beszélnek angolul, hiszen bemutató-tréningeken kell szerepelniük a vásáron, ahol angol a kommunikáció nyelve. A diákok nagyon jól érzik magukat, egész nap az érdeklődés középpontjában vannak, sok az érdeklődő a bemutatók iránt.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share