A barátok legyőzik a legszörnyűbb akadályt is

Rovat

Megosztás

Egyedül is megpróbálhatod, de osztálytársaiddal szövetkezve sokkal élvezetesebb lesz az érettségire való tanulás.

“Betti bezzeg mindig mindenből ötös!”

Végigülni azt a bizonyos negyvenöt percet egy diák számára maga a kínszenvedés, különösen az érettségi közeledtével. A tanárok  minden mondata a nagy megmérettetésnél köt ki. A tételekből feleltetnek- s nagyon kellemetlen, ha valaki egyest kér és inkább a helyére ül. Hiszen “már kilencedikben megtanultuk”. Persze nem minden diák ilyen hanyag. Akit egykor strébernek csúfolt az osztály, arról kiderül, hogy egy megfontolt és sikeres kamasz, akinek egészen biztosan ötös lesz az érettségije. Ha ez a kamasz történetesen  a legjobb barátod, tedd félre irigységedet! Megdolgozik a jó jegyekért, és erre te is képes vagy. Ahelyett, hogy azon morfondíroznál, hogyan lehetséges az, hogy ő mindenből kitűnő, kérd meg, hogy segítsen. Nem kell szégyenkezned előtte, elvégre a barátok a bajban is egymás mellett állnak. Tőle bátran megkérdezheted, mit is takar Pitagorasz tétele, készségesen megválaszolja a kérdést anélkül, hogy rossz memóriád vagy lustaságod miatt leszidna.

“De hol tanuljunk együtt?”

Ha barátoddal közös tanulásra adjátok a fejeteket, olyan helyszínt válasszatok hozzá, ahol biztosan nem vonja el semmi a figyelmeteket a geometriáról. Az iskola könyvtára ideális lehet, hiszen itt (jobb esetben) csönd van, illetve tankönyvekből sincs hiány. De akár egy kevésbé forgalmas parkba is kiülhettek.

tumblr_nhm52ix0w71u7u8xlo1_500

Játék az egész

Kiskorodban talán te is fölsorakoztattad íróasztalodon szőrmókjaidat, és felmondtad nekik a leckét. A “plüssök” most reflektálhatnak is feleletedre, és kijavíthatnak, ha valamit eltévesztesz. Ha barátaiddal eljátszod a szóbeli vizsgát, kevésbé fogsz majd szorongani éles helyzetben.

Amikor valamelyikőtök felmondott egy tételt, tartsatok tizenöt perc szünetet. Ebben a negyed órában felejtsétek el, mit is csináltok épp: egyetek egy almát, közben  beszéljétek meg, milyen híreket hallottatok, hogy aztán újult energiával lássatok neki a tanulásnak. A hangulat garantáltan oldott lesz, arra viszont ügyeljetek, nehogy átessetek a ló túloldalára. : módjával a pletykálkodással és a viccelődéssel. Az érettségi mindkettőtöknek nagyon fontos, motiváljátok hát a másikat.

Viszlát időzavar!

7630

Mi annak idején egyik barátnőmmel felosztottuk egymás közt a magyar tételeket. Így sok időt spóroltunk meg magunknak.  Fontos, hogy olyan emberrel állj össze, akiről tudod, hogy időre kidolgozza a tételeket, és nem az utolsó pillanatban közli, hogy még neki se állt. Lehetőleg ne a Wikipédiáról másoljon ki három oldalt a 48-as szabadságharcról, hanem ennél biztosabb tudásra támaszkodjon. Természetesen ezek rád is vonatkoznak; te se hagyd cserben a másikat életetek egyik legfontosabb pillanatában.

Játék az egész
Szoktál együtt tanulni a barátaiddal?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: bonefidepanda, tumblr, gallerychip)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta