Bárkinek odaadom a szüzességem, csak vegye már el! – A Középsuli olvasói és a szex

Rovat

Megosztás

Megdöbbentő olvasói levelek az Ask.fm-en

„Hogyan lehet bekerülni a sorozatba? Bárkivel lefekszem, ha kell” – érdeklődött nálunk egy finoman fogalmazva lelkes olvasó pár hónapja az Ask.fm oldalunkon. Akkor azt hittem, ennél durvább olvasói üzenet nem íródhat. Nos, úgy tűnik, naiv elgondolásom tévesnek bizonyult: a jelenség folytatódik – fiatal lányok sokasága várja, hogy valaki vagy inkább bárki megfossza őket ártatlanságukról, amit valójában sosem birtokoltak.

Küldök neked egy…

„…cuppanós, küldök neked egy cuppanós, küldök neked egy cuppanós, cuppanós nagy puszit” – énekelték tizenhárom éves korukban osztálytársaim Lilly baba megmosolyogtató dalát. 2007-et írtunk akkor – mily régen volt már! Azóta valami nagyon megváltozott. Az emberek a világhálóra költöztek, s ma emailben, szmájlik formájában adnak szeretteiknek csókot. Közösségi oldalak és internetes posta már a mi aranykorunkban is volt – a legnagyobb változás nem is ez, hanem amit már a játékos dalocska is jelez: „Én férjül veszlek, férjül, ha mondom” – énekli csengő hangján a szókimondó kislány, aki azóta felcseperedett, és az Ask.fm-en keresztül küldi  a fiúknak– no nem a cuppanóst, hanem a szüzességét.

bbm gh

Oldalunkon rendre a legolvasottabbak közt vannak a szexualitás  témájában íródott cikkek. És kell is a tájékoztatás, mert nagy a tudatlanság a kíváncsi fejekben. Annak is, aki csinálja, és annak is, aki csak ábrándozik a gyertyafényes éjszakáról, kezdve a következő kérdéssel: mégis mikor?

szűzi jó ask n

„Mikor kell elveszteni a szüzességét valakinek?” – kérdezte egy (több) olvasónk társai nevében is.  Valószínűleg konkrét válaszra számított, teszem azt, a tizenhatodik életév betöltése után, pedig ez a dolog nem szerepel a Tíz Parancsolatban, és meglepő módon semmilyen jogszabály nem ír róla. A válasz ugyanis minden egyes olvasó esetében eltérő: ki tizennyolc, ki húsz, ki huszonöt éves korában ér meg rá, de az sem kizárt, hogy valaki ennél hosszabb ideig, a boldogító igen kimondásáig  vár, hogy annak ajándékozhassa szüzességét, aki tényleg méltó rá. Ezt már sokszor írtam, de leírom akár százszor is, ha kell. S ha ezzel sikerül megállítani a lavinát, ami egyre több olvasónkat sodorja magával.

„Tizenhat vagyok és szűz, adjatok tanácsot!”

Az a nézet terjed ugyanis a fiatalok körében, hogy szűznek lenni kínos, sőt, titkolni való állapot, amit minél hamarabb meg kell szüntetni, különben az ember borzasztó élcelődések tárgya lesz. Nekem már az is furcsa, hogy erről bárkinek tudnia kellene: tán a családi állapot megváltozása mellett már a szüzesség elvesztését is meg szokás osztani Facebookon? Ha ott nem is, az Ask.fm-en jellemző a nyílt megfogalmazás.

„Anya nem engedi, hogy barátom legyen, mert fél, hogy terhes leszek, hiába mondom neki, hogy van már annyi minden, amivel védekezni lehet. Adjatok tanácsot! Mert hát amúgy is nem lesz egyhamar barátom, mert én vagyok Magyarország réme. Pedig már annyira szeretném elveszíteni. Tizenhat éves vagyok” – kért tőlünk segítséget egy kamaszlány, aki úgy hitte, ő az egyetlen tizenhat éves, aki még sosem bújt ágyba senkivel.

ask naggggyon jó! szüzeséges n

„Az a baj, hogy tizennégy éves vagyok, és már nagyon szeretném elveszteni, de nincs kivel” – kezdem olvasni a következő olvasói levelet a már említett oldalon. – „ Arra is gondoltam, hogy buliban kéne, de az nem lenne annyira jó, és már arra is gondoltam, hogy a vibrátort is ki kéne próbálni, de nem megy. Szóval hogyan veszítsem el?”

Mintha megunt pulóverén akarna túladni a levél feladója. Vajon melyik piacon vásárolnak a legtöbben? Ott a pénzszerzés, itt az élvezet és a másiknak való örömokozás a cél – egy diszkó vécéje bizonyára valóban a legalkalmasabb helyszín erre, pláne részegen. De miért is gond ez? Másnap úgysem emlékszik majd rá. Ki tudja, talán már túl is adott rajta?

Én ezt válaszoltam volna, munkatársam, Karajos Andris viszont nem bizonyult ilyen nyersnek: „Ráérsz vele, bőven” – felelte a kérdezőnek, aki – szinte látom magam előtt – el sem gondolkodott ezen a lehetőségen, hanem már gépelte is be következő kérdését. S ekkor következett számomra az igazi megdöbbenés.

„De el szeretném… Elveszed nekem?” – kínálta föl magát a tizennégy éves. Milyen jó, hogy nem hozzám intézte szavait, különben nagy valószínűséggel válaszommal szereztem volna magamnak egy névtelen (ám annál mohóbb) ellenséget. Persze ami késik…

bbg l

Nyálcsorgatás a gép előtt

Év elején még csak elvétve érkeztek oldalunkra ilyen jellegű kér(d)ések, amióta viszont elindult sorozatunk, elözönlötték az Ask.fm-et az ajánlatok.

„Bende, ha lenne egy tizenhárom éves és istenien szexelne, lefeküdnél vele?” – így az egyik színészhez intézett burkolt célzás. „Nekem Dominik jön be, mert irtó jó pasi, szívesen lefeküdnék vele. Van barátnője?” – vallotta be egy másik olvasónk. De ő legalább gondolt arra, hogy nem mindenkinek tetszene az ötlet. „Megb@sznám Paolát, Barbit meg Esztit” – fogalmazott egy fiú, hogy ne csak a gyengébbik nem képviselői  kerüljenek terítékre. A kérdés tehát mindegyik szereplőt megtalálja.

itt tartunk... ask jó n

A lavina nem áll meg: lányokat, fiúkat, tizennégy és tizenhat éveseket mind ellep a hullám. Ők az internet kofái, s ki-ki a maga módján rikkantja a standja előtt elhaladónak: „Szüzesség eladó! Olcsó az ára!”

GumGigi_2

Szerző: Fekete Fanni

Fotók: weheartit, Középsuli.hu

Eladó!
Mit gondolsz azokról a lányokról, akik felkínálják magukat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta