Beázott a mobilod? Kuka vagy szerviz?

Rovat

Megosztás

“Ne fürödj sörrel és mobillal a kezedben semmilyen sós vízben!” A telefon hosszú és boldog életének 3 alappillére.

Mindannyian szeretjük élvezni az okostelefon és a folyamatos elérhetőség előnyeit, azonban készülékünknek számos ellensége van, a sörtől kezdve a nyitott zseben át a macskáig. Biztosan volt már olyan telefonod, ami túl közel került a pohárhoz, vagy bele a pohárba, vagy egyszerűen kiesett a zsebedből, amikor leültél. Bármi is történjen, az első 5 perc biztosan pánikkal telik, ami az esetek nagy részében felesleges. Egy szervizben a legtöbb baleset orvosolható, így nem kell azonnal a fiók mélyére dobni a telefont. (A kukába egyébként sem lehet, hiszen az elektronikai hulladék gyűjtésére külön telephelyek vannak.)

Akkor mégis mi a teendő, ha beázott a mobilod?

Először is vedd ki az akkumulátort és mindenképpen hagyd kiszáradni a telefont! Lehetőség szerint mihamarabb vidd szervizbe, hiszen csak ott tudják rendesen kitisztítani!  Ha ezt nem tudod megtenni, mert hétvége van vagy karácsony, van néhány trükk, amivel gyorsíthatsz a száradási folyamaton:

Hajszárítóval, nagyon alacsony fokozaton és rövid ideig szárítsd, de csak óvatosan!

Vagy:

Tedd a telefont egy csomag rizsbe! A rizs kiszívja belőle a nedvességet.

A sört és a tengervizet mindenképp kerüld, mert azok okozzák a legnagyobb kárt, ugyanis szétmarják az alkatrészek közötti forrasztásokat és sokszor már nem lehetséges a javítás, szóval ne fürödj sörrel és mobillal a kezedben semmilyen sós vízben!

 Ha betörik a kijelző?
sell-broken-iPhone-4s-img

Ha betört a kijelző, általában még érzékeli az érintést a telefon, így saját felelősségre használhatod tovább (ha nem zavarnak a repedések), de az üvegszilánkoktól akár a kezed is megsérülhet, vagy a szilánkok között bekerülő por és zsebpiszok tönkre teheti a mobilodat.

Ha leejtetted, de minden működik, és a kijelződ sem repedt meg, akkor valószínű, hogy csak a külső burkolat sérült meg.

Ha kilép a programokból vagy nem tudsz játszani?

dyn003_original_600_400_pjpeg_2542798_4f5f0fc7ee98c778ee2b9ec6b131ec9a

Először próbáld meg letörölni, majd újra feltenni a hibás alkalmazást, játékot!
Vagy:
Frissítsd a telefon szoftverét!
Vagy:
Mentsd el az adataid, majd állítsd vissza a gyári beállításokat (igen, sajnos ismét gagyi lesz a csengőhang egy darabig)!

Ha lefagy, vagy lassú, akkor is próbálkozhatsz az előbbiekkel.

Nem kell tehát azonnal pánikba esni, sarokba dobni a telefont vagy új után kutakodni a neten. Sok dologgal te is próbálkozhatsz azelőtt is, hogy szervizbe szaladnál. Persze ha drágább a javítás, mint egy új készülék, arról ott úgyis szólni fognak. Talán a csajoknak plusz egy jó érv, hogy néha egészen helyes srácok dolgoznak a szervizben.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta