Bebukták az orosz maffiózok

Rovat

Megosztás

Imádsz utazni, de valami igazán izgalmas helyre vágysz, ami talán még kicsit meg is rémít téged? Nos, létezik ilyen hely, méghozzá nem is akárhol.

Montenegró egyik kisvárosa, Petrovac teli van meglepetésekkel. Létezik ott egy alagút, amely egészen különleges történettel rendelkező szellemi hotelhez kalauzolja az utazókat.

Elég bátornak éreznéd magad ahhoz, hogy áthaladj azon a koromsötét barlangon és megtekintsd azt, ami utána rád vár? Való igaz, a romos hotel látványa nem túl kecsegtető, és hogy mégis mi a története?

A szálloda eredetileg a „Hotel Ace” elnevezést viselte volna, ha befejeződtek volna az építkezések. A mendemonda szerint orosz maffiózók húzták fel a létesítményt, mindezt azért, hogy a montenegrói luxus igényeket kielégítsék, és csak úgy dőljön a pénz. A tervük azonban megbukott.

Az üzletből hamar kiléptek a maffiózók, egyesek szerint egyszerűen csak nem volt már keret a további építkezésre, mások szerint azonban ennél komolyabb volt a szitu. Vannak, akik úgy vélik, hogy az orosz gengszetereket már a KGB is nyomon követte, így épp idejét érezték annak, hogy lelépjenek. Ezt követően, már csak egy omladozó épület maradt a leendő Hotel Ace helyén.

Nem semmi elképzelni azt, hogy mik történhettek ott. Na de, ha valaki unja a romos épületeket és a hegyi ösvényeket, akkor talán majd a szigetmentén lévő Zenta csatahajó roncsmaradványainak emlékei jobban felkeltik majd az érdeklődést. A tragikus sorsú hajú története az 1914-es évekig nyúlik vissza. A süllyedést követően a túlélőknek, mintegy 4-5 órát kellet úszniuk mire elérték a partvidéket. Ti bírtátok volna szusszal?

Az áldozatok emlékeire 1923-ban még templomot is építettek egy közeli szigeten.

A tenger mélyére lesüllyedő hajó darabjai még ma is megtekinthetőek, persze a búvármerülés árát rendesen elkérik a helyiek.

https://www.youtube.com/watch?v=bcuGrabWEs4

Ha megtetszett a hely, és esetleg unszolnátok a szüleiteket, hogy kiutazzatok ide, akkor jó tudni, hogy ide szintén nem kell útlevél. Sőt, időben kb ugyannyi, mint ha az ember Horvátországba menne. Nos? Jövő nyárra ki adná be?;)

 

Fotó:
mw2.google.com
hotel-montenegro.net
www.mediterraneo.me

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta