Szem nem maradt szárazon! A BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimn. szalagavatóján jártunk

Rovat

Megosztás

A BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziumának szalagavatóján jártunk, ahol szem nem maradt szárazon! Ha a bécsi keringőig nem is, azt követően már mindenki felszállt az érzelmi hullámvasútra. Lássuk, hogyan telt az este!

A BGSZC Vásárhelyi Pál Kereskedelmi Szakgimnáziuma 2019. december 14-én 17 órakor tartotta Szalagavató Bálját a Városi Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A műsor elején elkezdődtek a köszöntőbeszédek, melyek közül hallhattunk meghatóbbakat és vicceseket is. A 12.C osztály nevében Vaskó Dorina mondott beszédet. A köszönőbeszédek között ez azért is volt kiemelkedő, mert ennek a végén az osztály sikoltozott s ujjongott örömében. Ezzel is megköszönve tanárnőjük eddigi munkáját s azt, hogy elkísérte őket eddig a pillanatig.

A 12.D osztály beszéde már-már érzelmesre és komolyra fordult. Szinte láthattuk az osztály szép emlékeit lelki szemeink előtt.

Az osztályok 20 perces beszédeikben elmondták, a véget nem érő iskolai tanévek után szinte hihetetlen nekik most itt állni és részt venni a szalagavatón.

Ezután Dávidné Gulyás Edina tanárnő köszöntötte az osztályokat. A lehetőségek kihasználásáról és az élet értelméről is szó esett, míg végül Pázmány Péter szavaival búcsúzott és szívből kívánt jókat a végzős osztályoknak.

Később az alsó tagozatos osztályok köszöntötték a ballagókat és az elmúlásról szóló beszédüket némán hallgatták a vendégek.

És akkor elkezdődött, amire mindenki várt…

A SZALAGTŰZÉS

105 fiú és lány kapta meg a saját szalagját a 12.A, 12.B, 12.C és 12.D osztályai közül. A szalagtűzés alkalmával volt olyan diák, aki nem engedte heves szorításából a tanárnőjét – ezzel háláját és szeretetét kifejezve. (És azt is, mennyire lehet örülni annak, hogy végre vége!)

Borsos Balázs és zenekara pedig az átöltözés szünetében szórakoztaA tta a vendégeket.

A bált z igazgatónő nyitotta meg, ami palotással kezdődött.

OSZTÁLYTÁNCOK

Elsőként a 12.A osztálytáncát láthattuk, amelynek kezdetén Freddy Mercury „Mamá”jára láthattunk kis kori és felnőttkori képeket az osztály tagjairól. Majd közös képeik következtek, mely kicsit sem elcsépelt módon vicces videókkal kiegészítve tette meg hatását a nézőközönség tagjainál. Az osztálytáncban egy táncpárbaj közepén találtuk magunkat. Amikor azt hittük vége, pirosra váltott mindenki és elkezdődött a káosz!!! Kevert műfajú táncok és őrült hangulat lett úrrá a színpadon.

Másodikként a 12.B osztály adhatta elő produkcióját. Itt már alapból őrült képekkel kezdődött az osztályvideó és vicces emlékekkel (mikor éppen partvissal próbálták letörölni az osztályterem tábláját). Az osztálytánc elején mixereket megszégyenítő módon láthattuk koktélokat keverni a lányokat, majd cigányzenei alapra váltva, mindenki bekapcsolódott a táncba, a hangulat pedig a vendégek közt is átvette uralmát. Hihetetlen mód, a tanárnő is részt vett a táncban, bár vicces tény, hogy csak a végén vette észre mindenki, hogy ő nem diák.

Következő a 12.C osztály volt. Osztályvideójukban külön köszöntötték osztályfőnöküket és megköszönték neki az elmúlt éveket. A börtöntánc Lady Gaga éneklésével törte meg a csendet és a lányok külön tánccal köszöntötték a vendégeket, amelynek mindenki örült.

Végül pedig a 12.D osztály videója következett. A kis kori képek már itt is kimaradtak és inkább közös képeikkel és emlékeikkel fűszerezték meg videójukat, míg dübörgött a „Carry out”. Látványos elemmel készültek, elemlámpával a kezükben kezdték az igazán ütős és izgalmas táncukat. Ők is táncpárbajt vívtak, amit “kivételesen” a lányok nyertek. Végül bemutatták a „Csókkirály” c. számra egyik tanárukat is.

A keringőre készülési idő alatt pedig a „New Dance World” HipHop tánciskola egy része szórakoztatta a vendégeket.

KERINGŐ

Mindenki kedvence a szalagavató végére hagyott keringő. A megható, egyben gyönyörű bécsi keringőt a 4 osztály együtt adta elő, s ezzel csodálatos látványban részesítette az ott levőket.

Természetesen a családi fotózkodás és táncolás sem maradhatott el.

Reméljük, legalább ennyire kellemesen telt/telik a ti szalagavatós ünnepségetek is!

Ezt olvastátok már? Így került a Halott pénz és a Soho party a Szent László Gimnázium szalagavatójára

Szeretnétek, ha rólatok is közvetítenénk? Írjatok nekünk e-mailt a magazin@kozepsuli-hu címre!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta