C.O.O.L. diákvállalkozónak lenni!

Rovat

Megosztás

A március végén megrendezett Diákvállalkozások Versenyén számos, tehetséges csapat mérte össze tudását. A délután végeredménye rengeteg eladott ékszer, festmény és dekoráció. A következő hetekben bemutatjuk nektek a résztvevőket, ez alkalommal a legjobb logó nyerteseit, a C.O.O.L. csapatát ismerhetitek meg.

A Junior Achievement programjában a diákok nemcsak tanulnak a vállalkozásokról, de élesben is kipróbálhatják azt, hiszen szeptembertől májusig saját üzletüket kell irányítaniuk. Feladataikat az év során egy a program által kiképzett mentor segíti, de a diákok javarészt egyedül „viszik a boltot”. A májusi fordulón a diákoknak már komoly üzleti tervekkel kell előállniuk, ráadásul angol nyelven, hiszen a tét nem más, mint a berlini nagy verseny!

cooljo

Az idei, márciusi versenyen az Alternatív Közgazdasági Gimnázium csoportja, a C.O.O.L.  Zrt. vihette haza a legjobb logó díját. A Circle of our Lives csapata nemcsak a logótervezést vette komolyan – cégük még a vállalati felelősségvállalás fontosságát is szem előtt tartotta.

IMG_5542

„Cégünk egyedi, kézzel készített tányérórákat gyárt. Bevételünk 10 %-ából a Cseppkő Gyermekotthont támogatjuk – ebből az összegből előre megvásárolt anyagokból tartunk kézműves foglalkozást a kicsik számára. Erre a megoldásra az alapítvánnyal közösen jutottunk, akik pénzbeli támogatás helyett, inkább ezt az opciót választották. Az első foglalkozás áprilisban lesz. A vásárlóinktól is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és még az is támogatott minket, illetve a Gyermekotthont, akinek egyébként nem is lett volna szüksége az órára.”

Az egyéni kívánságok is teret kapnak

„Nem csak a vásárokon lehet tőlünk vásárolni, de egyéni megrendelés alapján is dolgozunk, így, aki például saját fotóját látná szívesen az órán, azt is el tudjuk készíteni neki, méghozzá decoupage technikával.”

IMG_5549

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve? Felnőttként is vállalkoznátok?

„Egyelőre még csak az előttünk álló év céljain gondolkoztunk. A májusi, országos fordulón szeretnénk nagyon jól teljesíteni, hiszen ha ezt megnyerjük, akkor mi képviselhetjük majd Magyarországot Berlinben, a nemzetközi versenyen.

Úgy érezzük, hogy nagyon jó kis csapat jött össze, ezért gondolkodunk azon, hogy a jövőben is folytatjuk ezt a vállalkozást, de mivel rengeteg óránk van a suliban, lehet, hogy a jövő évben szüneteltetjük, és majd csak utána indítjuk újra. 10-en alkotjuk ezt a kis csapatot, és sokunkat megfogta ez a program és a vállalkozói világ, vannak köztünk, akik nagyon aktívak, és abszolút ebben képzelik el a jövőjüket is.”

IMG_5553

Milyen tapasztalatokat nyertetek ebből a programból?

 „Megtanultuk, milyen sok munkát igényel egy vállalkozás működtetése, hogy ebben a műfajban nincs húsvéti szünet, amikor ne kéne foglalkozni a munkával. Az emberek összekovácsolása sem volt feltétlen zökkenőmentes az év elején, de az első 1-2 hónapban sikerült a helyére tenni a dolgokat. Ráadásul, ami még nagyon fontos, hogy meg kellett tanulni beosztani a tőkénket, osztani, szorozni és a legjobbat hozni ki a meglévő erőforrásokból.”

Ha te is szívesen kipróbálnád magad az üzleti tervek készítésében, pályázatunkon megmutathatod, mit tudsz! Ha ügyes vagy, akár egy balatoni nyaralást is nyerhetsz osztályodnak! 😉

 

Fotó: facebook.com/circleofourlives

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta